Otvorio se prvi Muzej Virtuelne Realnosti u Sarajevu!

1
Radiosarajevo.ba
Otvorio se prvi Muzej Virtuelne Realnosti u Sarajevu!
Foto: Almin Tabak / Muzej virtuelne stvarnosti u Sarajevu

Prvi muzej virtualne realnosti u našoj zemlji danas je i službeno otvorio svoja vrata u Sarajevu, na adresi Maglajska 1 (HUB387), svima onima koji žele na inovativan način doživjeti glavni grad Bosne i Hercegovine i njegovu bogatu historiju.

Sarajevo VRX Immersive Museum je potpuno novi način promoviranja Sarajeva kao turističke destinacije, kroz izradu i prikazivanje kratkih historijskih filmova u VR-u (virtual reality), tj. 360 okruženju, o historijski značajnim događajima koji su se desili u Sarajevu.

Ubistvo Franza Ferdinanda i početak Prvog svjetskog rata prvi je film u ponudi, kroz koji su se prvi posjetitelji danas imali priliku vratiti u prošlost, tačnije u trenutak i na samo lice mjesta jednog od najznačajnijih historijskih događaja koji se odvio na našim prostorima. Posjetitelji koji su prisustvovali otvaranju nisu krili oduševljenje, a kako je istaknuo jedan od njih "ovaj muzej je sasvim novi način doživljavanja naše historije, koji se ne može shvatiti kao jedan prosječan posjet muzeju".

Znate li za pravilo ‘15 sekundi‘ u Lidlu?

Znate li za pravilo ‘15 sekundi‘ u Lidlu?

Jovana Musić, direktorica i suosnivačica kompanije, navodi više razloga zbog kojih ovaj projekt ima ogroman značaj za turističku industriju naše zemlje.

"Turizam u Bosni i Hercegovini je pored IT-a jedna od najunosnijih industrija, zbog toga smatram da je potrebno kontinuirano nadograđivati i raditi na poboljšanju turističke ponude. Ako želimo biti konkurentni na globalnom tržištu, moramo pratiti savremene trendove u nauci, tehnici i tehnologiji. Akteri u turizmu ne smiju kaskati za savremenim tehnološkim trendovima koji su neizbježni i otvaraju nove mogućnosti u turističkoj industriji", poručuje Jovana.

Muzej virtuelne stvarnosti u Sarajevu
Foto: Almin Tabak: Muzej virtuelne stvarnosti u Sarajevu

Svi zainteresirani imaju priliku pogledati film i uživati u ovom jedinstvenom iskustvu, svakim radnim danom od 10h do 18h, te vikendom od 10:00h do 19:00h, u prostorijama HUB387 coworking prostora, na adresi Maglajska 1. Prije dolaska na navedenu adresu, potrebno je rezervisati termin na službenoj web stranici.

Za više informacija o Sarajevo VRX Immersive Museum, posjetite Sarajevo VRX Immersive Museum Facebook stranicu, savrxmuseum Instagram profil ili službenu web stranicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije