Olivera Balašević ljepša nego ikad: Na druženju s brojnim fanovima

0
Radiosarajevo.ba
Olivera Balašević ljepša nego ikad: Na druženju s brojnim fanovima
Foto: Instagram / Olivera Balašević na druženju s fanovima

Olivera Balašević nedavno je održala promociju svoje prve knjige “Planeta Dvorište” koja je bila zatvorena za javnost.

Iako je medijima bilo zabranjeno snimanje, supruga legendarnog kantautora Đorđa Balaševića koji je u februaru 2021. godine preminuo u 68. godini, na Instagramu je otkrila šta se dešavalo iza kulisa.

Dok je govorila o svojoj majci i odrastanju u Zrenjaninu, Balašević nije krila emocije.

Olivera je rođena u Zrenjaninu, 1959. odakle je po završetku gimnazije otišla na studije u Novi Sad, u kojem i danas živi. Za sebe kaže da je majka dvije djevojčice postala možda i koju godinu prije roka, pa je diplomirala koju godinu poslije, ali sve je to došlo na svoje do rođenja njihovog brata.

Olivera - undefined

FOTO: Facebook

“Planeta dvorište” odiše iskrenošću i autentičnošću autorice, nekad vrsne gimnastičarke, majke dvije djevojčice i jednog dječaka te žene poznatog vojvođanskog kantautora Đorđa Balaševića.

Njeno odrastanje je bilo poput varljive bajke koja je tužna kad se priča, ali sretna kad se živi.

Otac je Oliveru i njenog starijeg brata ostavio u najranijem djetinjstvu, a njihova majka Pelka se bez formalnog obrazovanja požrtvovno i hrabro borila kako bi im omogućila mirno i zdravo djetinjstvo, sigurno odrastanje i kasnije školovanje uprkos siromaštvu koje ih je okruživalo. Kroz dirljivo sjećanje na Oliverino djetinjstvo i njenu hrabru majku kojoj je u konačnici ova knjiga i posvećena upoznajemo način života u tadašnjoj poslijeratnoj Jugoslaviji, upoznajemo ljude iz toga vremena za koje Olivera misli da su bili bolji prepoznavajući se po poslijeratnoj muci i nevolji te se nisu puno libili podijeliti ih s drugima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije