Jasna Diklić najavila promociju svoje knjige Zapisi s Marindvora

0
Radiosarajevo.ba
Jasna Diklić najavila promociju svoje knjige Zapisi s Marindvora
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Jasna Diklić, uvažena dramska umjetnica

Poznata bosanskohercegovačka dramska umjetnica Jasna Diklić objavila je knjigu čija je promocija najavljena za subout 21. januar 2023. u 12,00 u Kamernom teatru 55 u Sarajevu. 

Zapisi s Marindvora naziv je zbirke kolumni koje je Jasna Diklić objavljivala na portalu Radiosarajevo.ba u periodu od 2019. do 2022. godine.

Na događaju će govoriti promotor Dino Mustafić, izdavač Dragan Stojković, urednica izdanja Vesna Andree Zaimović i autorica Jasna Diklić.

Sramotno: NSRS jednoglasno usvojila zaključke koji negiraju genocid u Srebrenici

Sramotno: NSRS jednoglasno usvojila zaključke koji negiraju genocid u Srebrenici

"Esejističke minijature Jasne Diklić su zrna mudrosti predstavljena kroz svedenu literarnu formu pisanu za digitalni medij. Jednostavnost izrečenog samo je na prvi pogled u suprotnosti sa bogatstvom životnog iskustva i istančanošću vrijednosnih načela koje uvažena dramska umjetnica i draga sugrađanka velikodušno dijeli s nama. Jednostavnost je odlika velikog iskustva.

Tekstovi i stil Jasne Diklić na efektan način premošćavaju višegeneracijski jaz, spajajući značajke 20. i 21. stoljeća, ili ako ćemo preciznije – narative prve poslijeratne generacije u socijalističkoj Jugoslaviji s čitalačkim interesima milenijalaca i Z generacije", stoji u predgovoru za ovu knjigu čiji su izdavači Most knjiga Jugoslavija (Beograd) i Radiosarajevo.ba.

Poznati grafičar Mirza Ibrahimpašić obogatio je knjigu svojim karakterističnim ilustracijama.

Mirza Ibrahimpašuić: Portret Jasne Diklić

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije