Denis Haračić i Amer Hadžić pozivaju vas na izložbu 'Grad'

0
Radiosarajevo.ba
Denis Haračić i Amer Hadžić pozivaju vas na izložbu 'Grad'
Umjetnički rad / Slika Denisa Haračića

Sarajevski likovni umjetnici Denis Haračić i Amer Hadžić predstavit će svoje radove na izložbi po dnazivom 'Grad'. 

Izložba se otvara u srijedu 7. septembra u 19,00 sati u bivšem galerijskom prostoru Muzeja savremene umjetnosti Ars Aevi, sa ulazom na platou Skenderije. 

Ovom postavkom, koja obuhvata radove iz recentnih ciklusa oba autora, javnosti se predstavlja širok dijapazon umjetničkih djela i medija, od grafike i slike pa do zvučne i digitalne instalacije. Izložba se priređuje u sklopu VI Internacionalnog art festivala Grad.  

Oglasio se ViK: Evo kad možemo očekivati normalizaciju vodosnabdijevanja u Sarajevu

Oglasio se ViK: Evo kad možemo očekivati normalizaciju vodosnabdijevanja u Sarajevu

Kustosica Elma Hodžić o izložbi kaže:

„Ova izložba o gradu ne govori o (baš ovom) gradu: ona je postavljena u univerzalni prostor i utjelovljena u ono što se naslućuje. To može biti bilo koji grad. Kroz paralelna umjetnička istraživanja dvije naizgled odvojene teme, Hadžić i Haračić intelektualnim apstrakcijama razlažu svijet koji nas okružuje. Povezuje ih to što za njih nema ničeg konkretnijeg od boje, oblika i kretanja. Pokreti u njihovim radovima ukazuju na unutrašnji život čovjeka, grada – u konačnici, na unutrašnje svjetove jednog društva. Ne (isključivo) našeg društva. Ovo je izložba koja spajanjem unutrašnjeg kosmosa umjetnika i vanjskih dimenzija pojavne stvarnosti govori o sazvučju sila svijeta koji nas okružuje. Ovom prilikom se taj svijet zove Grad". 

Izložba će biti otvorena za javnost od 07. 09. do 21. 09. 2021. godine.

                                                    

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije