Besplatan ulaz: Proslavite 8. mart u Zemaljskom muzeju

0
Radiosarajevo.ba
Besplatan ulaz: Proslavite 8. mart u Zemaljskom muzeju
Foto: Pexels / Dan žena

U srijedu, 8. marta, obilježava se Međunarodni dan žena, kada se slave ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola. Praznik je nastao kao inicijativa socijalističkih organizacija u razdoblju prije Prvog svjetskog rata u borbi za jednakost, pravo glasa kao i emancipaciji žena.

Zbog toga, svim ženama će sutra biti omogućen besplatan ulaz u Zemaljski muzej u Sarajevu, kako bi uživale u izložbama.

"Drage dame, pozivamo Vas i ove godine da nas posjetite i uživate u našim stalnim i tematskim izložbama. Povodom 8. marta, Međunarodnog praznika posvećenog svim ženama svijeta, Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine Vam želi sretan sutrašnji praznik i poklanja Vam besplatan ulaz u srijedu, od 10 do 19 sati. Odvojite dio od Vašeg slobodnog vremena i prepustite se čarima Muzeja.

Sarajevo: Dva muškarca uhapšena zbog teške krađe, jedan krao iz aparata za naplatu parkinga

Sarajevo: Dva muškarca uhapšena zbog teške krađe, jedan krao iz aparata za naplatu parkinga

Dobro nam došle, drage dame", stoji u objavi.

Za one koji nisu znali, prvi Dan žena je obilježen 28. februara 1909. godine u SAD-u deklaracijom koju je donijela Socijalistička partija Amerike.

Između ostalih važnijih historijskih događaja, njime se obilježava i požar u fabrici Triangle Shirtwaist u New Yorku 1911. godine kada su poginule 123 žene i djevojčice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije