Recept za riblju čorbu od tunjevine iz konzerve i bez zaprške: Tajna u začinima, ukus - veličanstven
Kada vam je potrebna brza, ali izuzetno ukusna supa, riblja čorba od tunjevine je pravo rješenje!
Ovaj jednostavan recept, koji koristi tunjevinu iz konzerve, oduševit će vas bogatstvom ukusa i savršenom kombinacijom začina.
Iako se priprema za samo nekoliko minuta, rezultat je pravo kulinarsko čudo – čorba koja je bogata, aromatična i nezaboravna. Tajna leži u pažljivo odabranim začinima koji podižu ukuse na nevjerovatno visok nivo.
Nove informacije o nogometašu Fiorentine koji se srušio na teren
Ovaj recept je idealan za sve koji žele brz obrok, ali ne žele da prave kompromis kada je ukus u pitanju.
Sastojci
1 konzerva tunjevine
1 mrkva
1 krompir
2 dl soka od paradajza
1 glavica crnog luka
začini
Priprema
Luk, mrkva i krompir izrendati i na malo ulja propržiti. Dodati litar vode, sok od paradajza i tunjevinu prethodno ocijeđenu od ulja.
Po želji dodati peršun, so i začine. Kada proključa, kuhati oko 20 minuta.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.