Bosanski specijalitet prste da poližete: Uljevak od sira i špinata

0
Radiosarajevo.ba
Bosanski specijalitet prste da poližete: Uljevak od sira i špinata
Facebook / Uljevak

Nema ništa jednostavnije, a ukusnije od uljevaka, bosanskohercegovačkog specijaliteta koji sa trpeze nestane za tili čas.

Donosimo vam najjednostavniji način za pripremu ovog jela sa sirom i špinatom.

Sastojci

3-4 jaja

Tri kašike kisele pavlake

Kašičica soli

Pola praška za pecivo

Pet kašika pšeničnog brašna

Pet kašika kukuruznog brašna

100 ml ulja

300-400 grama mladog sira

Šolja sitno sjeckanog špinata

Malo putera

Preprema

Uključite pećnicu na 190 stepeni i u nju stavite prazan pleh da se grije. U zdjeli izmiksujte 3-4 jaja sa tri kašike pavlake i kašičicom soli. Dodajte pola praška za pecivo, pet kašika pšeničnog i pet kašika kukuruznog brašna. Postepeno dodajte 100 ml. ulja.

Na kraju u masu umiješajte 300 - 500 grama mladog sira, ili nekog drugog sira - po volji i špinat.

Rukavicom izvadite vrući pleh iz pećnice. Stavite kockicu putera da se istopi i pažljivo namažite dno i zidove pleha. Na to izlijte tijesto. Vratite u pećnicu i pecite oko 30 minuta, prenosi Stil.

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije