Šta je pozadina bugarske pjesme stare preko 20 godina koja ovih dana hara TikTokom

1
Radiosarajevo.ba
Šta je pozadina bugarske pjesme stare preko 20 godina koja ovih dana hara TikTokom
FOTO: Screenshot / Pjesma je veliki hit na društvenim mrežama

Da li ste u posljednjih nekoliko dana na društvenim mrežama naišli na objave i mimove u kojima se pominje "Vasko žabata"? U pitanju je pjesma bugarskog romskog benda "Kamčia orkestar" za kojom su korisnici TikToka poludjeli.

Iako nema nikakvog smisla, numera je prema mišljenju mnogih interesantna i pjevljiva, zbog čega ne prestaje da se priča o njoj. 

U originalu, pjesma se zove "Kombajn - vršalica" i stara je preko 20 godina.

Dali su živote za odbranu Sarajeva: Godišnjica pogibije heroja Safeta Hadžica i saboraca

Dali su živote za odbranu Sarajeva: Godišnjica pogibije heroja Safeta Hadžica i saboraca

Mnoge je posebno oduševio refren koji glasi: "Na kitarata Vasko žabata, toi ste sviri dragi gosti samo za vas", što u prevodu znači: "Na gitari je Vasko žaba, on će svirati, dragi gosti, samo za vas".

Ipak, nije samo "Vasko žabata" zvijezda. Kolega je u drugom refrenu opjevao i pjevačicu benda: "Na mikrofona Ceca mecata, toi ste pei dragi gosti samo za vas", odnosnu u prevodu: "Na mikrofonu je Ceca medved, ona će pjevati, dragi gosti, samo za vas".

To je bilo dovoljno da pjesma doživi veliki hipe, pa se na društvenim mrežama samo o njoj priča.

Neki su otišli i korak dalje, pa su na Youtubeu napravili verziju samog refrena kako "Vasko žabata", tako i "Ceca mecata" u trajanju od po sat vremena i više. 

Malo je reći da je bugarska grupa postala zvijezda mimova na Twitteru i drugim društvenim mrežama, pa pojedini komentarišu da imaju ozbiljan problem i da ne mogu da izbace pjesmu iz glave.

Na društvenim mrežama korisnici na svojstven način opisuju koliko ih je ova pjesma opčinila.

"Mozak mi je tako devastiran da u njemu nema više ništa, samo jedan hor koji neprekidno pjeva 'Vasko žabata na gitarata", "Moj mozak se polako ali sigurno pretvara u kašu uz beskonačni remiks na kitarata Vasko žabata ", "Ljuuudi, zagađenje je sve veće", "Jutrić kafata Vasko Žabata", bili su samo neki od komentara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije