Bisera Turković o NATO samitu: Historijski, zaključci se odnose i na BiH

0
Radiosarajevo.ba
Bisera Turković o NATO samitu: Historijski, zaključci se odnose i na BiH
Foto: Kolaž / Turković o NATO samitu

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković oglasila se povodom NATO sumita koji se održava u Madridu.

Ona je napisala da su značajni zaključci doneseni, a tiču se i Bosne i Hercegovine.

"Izuzetno značajni zaključci historijskog samita NATO se odnose i na Bosnu i Hercegovinu.

Novo poskupljenje goriva u Bosni i Hercegovini: Stručnjak pojasnio šta slijedi u narednom periodu

Novo poskupljenje goriva u Bosni i Hercegovini: Stručnjak pojasnio šta slijedi u narednom periodu

Zajednički jačati integritet, otpornost i sposobnosti, a kako bi očuvali mir, stabilnost i nezavisnost! Podrška naših saveznika od vitalnog je značaja za budućnost, ne samo naše države, nego i cijele regije", napisala je Bisera Turković na Twitteru.

Ovaj samit se smatra jednim od najvažnijih, ako ne i najvažniji u historiji postojanja NATO-a, kao političko-vojne organizacije. Tokom Samita bit će razgovarano o veoma važnim temama, a jedna od njih je svakako Zapadni Balkan, odnosno Bosna i Hercegovina kao dio ovog prostora.

Bosnu i Hercegovinu će na samitu danas i sutra predstavljati ministar odbrane Sifet Podžić. U delegaciji se nalaze i zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OS BiH za operacije generalmajor Ivica Jerkic, šef Vojnog dijela Misije BiH pri NATO brigadir Edin Fako šef Kabineta ministra odbrane Kemal Korjenić.

[twitter]

[/twitter]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije