Potukli se majmuni, njihov sukob odnio dva ljudska života

0
Radiosarajevo.ba
Potukli se majmuni, njihov sukob odnio dva ljudska života
Foto: Socialnews / Majmuni/Ilustracija

Armije koje broje na hiljade majmuna koji se slobodno kreću u Indiji, zadaju sve veću glavobolju vlastima, pogotovo u Agri gde se nalazi čuveni Taj Mahal.

Tako je u ponedjeljak navečer žestoki rat između dvije grupe majmuna u srcu indijskog grada Taj odnio dva ljudska života.

Iz policije su pojasnili da je u toku bila popravka stare kuće u Satsang Galiju. Vlasnik kuće i radnik stajali su blizu zida koji je trebalo srušiti. Upravo tada su vojske majmuna, koji se bore za teritoriju, premetali i skakali po cijelom području, srušivši oštećeni zid.

Dvojica muškaraca ostala su zgnječena pod ruševinama i, nažalost, nisu mogli biti spašeni. Pretrpjeli su teške povrede glave.

Preminuli su se nalazili na drugom spratu trošne kuće kada je zid trećeg sprata pao na njih zbog više od 35 majmuna koji su bili u bijesnom obračunu, piše Socialnews.

Građani Agre apelirali su na okružnu upravu da preduzme efikasne korake za suzbijanje nevolja koje majmuni prave.

Gradonačelnik opštinske korporacije Agra, Navin Jain, zamoljen je da majmune premjesti iz grada u šumska područja, zbog niza smrtnih slučajeva.

Lokalno stanovništvo zahtijeva drastičnu akciju protiv bijesnih majmuna. A čak su i turisti postali žrtve.

Prošle godine svijet je potresao slučaj kada je majmun ugrabio novorođenče iz krila majke i ubilo ga.

Lokalne su tada dale brojna obećanja, ali ništa se posebno nije dogodilo.

"Hiljade nasilnih majmuna žive na ovom području uz rijeku Yamunu, jer ih vjernici redovito hrane bananama i kruhom", optužio je Ranjan Sharma, eko-aktivist.

Dva puta su bili pokušaji da se neki majmuni premjeste u šumska područja, ali eko-aktivisti su zaustavili proces.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije