Zlostavljanje djevojčice zgrozilo inspektore "Majka je uzimala novac od pedofila"

0
Radiosarajevo.ba
Zlostavljanje djevojčice zgrozilo inspektore "Majka je uzimala novac od pedofila"
Arhiv / Ilustracija

Nakon što je policija u Gornjem Milanovcu u Srbiji, u petak uhapsila mještanina (58) zbog sumnje da je dvije godine seksualno zlostavljao djevojčicu (13), isplivali su užasni detalji ovog slučaja, koji je zaprepastio i najiskusnije inspektore.

Kako pišu srbijanski mediji, da stvar bude gora, majka nesrećne djevojčice navodno ne samo da je znala šta osumnjičeni radi njenom djetetu, nego je to i odobravala, ali i na sve moguće načine pokušavala da zataška sve i oteža istragu policije i tužilaštva.

 "Majka nije preduzela ništa da zaštiti maloljetnu kćerku. Naprotiv! Činilo se da ona želi da zaštiti osumnjičenog. Negirala je da muškarac ima odnose s djevojčicom, i to od njene jedanaeste godine, a nagovarala je i dijete da laže istražitelje kako se ništa loše i nedozvoljeno nije dogodilo.

Doktorica Kurtović: Ako imate ove simptome nakon ujeda krpelja, obratite se ljekaru

Doktorica Kurtović: Ako imate ove simptome nakon ujeda krpelja, obratite se ljekaru

Takođe, majka je odbijala i da dozvoli da njenu kćerku pregleda ginekolog", kaže izvor.

Sumnja se da je majka opstruisala postupak iz materijalnih interesa, jer je navodno od zlostavljača dobijala novac.

"Porodica žrtve živi u lošim materijalnim uslovima. Pedofil je, kako je to pokazala istraga, plaćao majčino ćutanje. Nisu to bile neke velike sume, ali on je praktično izdržavao majku, a za uzvrat joj je zlostavljao kćerku", kaže izvor i dodaje da se majka i zlostavljač poznaju još iz školskih dana.

"Osumnjičeni je majci davao pare za hranu, cigarete, za odjeću, kupovao je zimnicu, ogrev, plaćao račune. Vozio je gdje treba i dovozio, kupovao je njenoj djeci knjige, patike, plaćao im ekskurzije… Ona se praktično izdržavala od seksualne eksploatacije djeteta, jer nema primanja, nije nigdje zaposlena. Majka je pred istražiteljima branila zlostavljača jer joj je on bio jedini izvor prihoda", kaže izvor i dodaje da je policija zbog ove komplikovane situacije morala mjesecima da prati osumnjičenog kako bi prikupili dovoljno valjanih materijalnih dokaza.

"On je bio na mjerama šest mjeseci. Rađene su DNK analize, razna vještačenja i kada je prikupljeno dovoljno materijala, on je uhapšen i određen mu je pritvor, a u tužilaštvu, suočen s prikupljenim dokazima, sve je priznao", dodaje izvor.

Za sada je krivična prijava podnijeta samo protiv muškarca, a da li će i protiv žrtvine majke biti pokrenut neki postupak, još nije poznato. Kako smo već pisali, uhapšeni je radio u jednom javnom preduzeću kao komunalni radnik. Kolege ga znaju kao sitnog lopova, jer je ranije krao ivičnjake i naftu iz firme, zbog čega su protiv njega podnosene prijave i pokretani disciplinski postupci.

Uhapšenom prijeti zatvorska kazna od tri do 12 godina, a ovo nije prvi put da zlostavlja djecu. Kako pišu srbijanski mediji, on je i prije nekoliko godina po identičnom principu godinama vršio obljubu nad djevojčicom, a za uzvrat njenoj majci kupovao poklone, namirnice i plaćao njeno ćutanje.

I u tom slučaju, majka je bila na strani zlostavljača, sve je negirala tokom istrage, a kako nije bilo dovoljno dokaza protiv njega, ta prijava je bila odbačena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije