Sarajevo: Maloljetni borci Općine Centar krenuli na Marš mira

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Maloljetni borci Općine Centar krenuli na Marš mira
Foto: Općina Centar / Maloljetni borci Općine Centar krenuli na Marš mira

Članovi Udruženja maloljetnih boraca Općine Centar Sarajevo učesnici su ovogodišnjeg Marša mira na relaciji Sarajevo - Nezuk - Potočari, pod nazivom "Marš mira Sarajevo-Srebrenica".

Učesnici će na putu do Potočara preći više od 280 kilometara, gdje će odati počast žrtvama genocida u Srebrenici.

Učesnike Marša mira Sarajevo-Srebrenica ispratili su Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović, Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić, pomoćnica načelnika Općine Centar Jasmina Fazlić te drugi članovi i prijatelji Udruženja.

Umrla Fatima, majka lijepe Jasmine, bosanske vile koja je skočila u herojsku smrt

Umrla Fatima, majka lijepe Jasmine, bosanske vile koja je skočila u herojsku smrt

Ove godine u Potočarima će biti ukopano 50 žrtava genocida. Do sada je u Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari ukopana 6.671 žrtva.

Mnogi se spremaju odati počast žrtvama genocida, podsjećamo grupa od 20 biciklista iz Beča jučer je krenula za Srebrenicu.

U Parizu je u nedjelju održan treći Marš mira u organizaciji udruženja "Međunarodna Solidarnost Bosna i Hercegovina - Francuska" povodom 27. godišnjice genocida u Srebrenici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije