Dragan Bursać povodom smrti glumca Davora Janjića: 'Putuj u ljepša prostranstva, dobri moj!'

2
Radiosarajevo.ba
Dragan Bursać povodom smrti glumca Davora Janjića: 'Putuj u ljepša prostranstva, dobri moj!'
Foto: Facebook / Dragan Bursać i Davor Janjić

Dragan Bursać, poznati novinar i kolumnista portala Radiosarajevo.ba, se oglasio na društvenim mrežama povodom smrti glumca Davora Janjića.

Njegovu objavu na Facebooku prenosimo u cijelosti:

"Otišao je naš Davor Janjić. Čudo koje nas je grijalo dok smo gledali u oči filma i vidjeli sebe, vidjeli svoju mladost i neke druge, bolje svjetove kojih više nema.

Putuj u ljepša prostranstva, dobri moj!", napisao je Dragan Bursać.

Otišao je naš Davor Janjić. Čudo koje nas je grijalo dok smo gledali u oči filma i vidjeli sebe, vidjeli svoju mladost i neke druge, bolje svjetove kojih više nema. Putuj u ljepša prostranstva dobri moj!

Posted by Dragan Bursać on Tuesday, November 29, 2022

Podsjetimo, cijelu Bosnu i Hercegovinu je rastužila vijest da je glumac Davor Janjić preminuo u ponedjeljak, 28. novembra, u Beogradu na Vojnomedicinskoj akademiji.

Davor je na filmu debitirao u velikom stilu, sa samo 17 godina u ostvarenju Ademira Kenovića "Ovo malo duše", gdje je glumio Nihada Halilovića.

Enis Bešlagić na vijest o smrti Davora Janjića: 'Otišao si kao dobri duh svog Sarajeva'

Enis Bešlagić na vijest o smrti Davora Janjića: 'Otišao si kao dobri duh svog Sarajeva'

Odmah poslije toga uslijedila je još jedna glavna uloga, a u pitanju je film "Život sa stricem" za koji nagrađen na čuvenom filmskom festivalu Montrealu.

Davor Janjić bio je jedan od najtalentiranijih mladih glumaca bivše Jugoslavije. Značajne uloge ostvario je i u filmovima "Pijetlov doručak", "Čaruga", "Belle Epoque" i "Duhovi Sarajeva", a igrao je i u filmovima "Kuduz", "Savršeni krug", "Praznik u Sarajevu".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Najnovije