Zvijezda serije Game of Thrones glumit će u novom Marvelovom hitu

Radiosarajevo.ba
Zvijezda serije Game of Thrones glumit će u novom Marvelovom hitu
Foto: HBO / Kit Harington kao Jon Snow

Kit Harington, zvijezda popularne serije koja je završila ove godine, popularna Game of Thrones (Igra prijestolja), pridružit će se Marvelovom filmskom "hitu u najavi" - Eternalsima (besmrtnici, vječnici, eng.).

Harington će glumiti Crnog Viteza - Danea Whitmana.

Harington se pridružio čudesnoj ekipi među kojima je njegov "brat iz kuće Stark" Richard Madden (glumit će Eternal Ikarisa), tu su i Angelina Jolie (Thena), Kumail Nanjiani (Kingo), Lauren Ridloff (Makkari), Brian Tyree Henry (Phastos), Salma Hayek (Ajak), Gemma Chan (Sersi), Lia McHugh (Sprite) te Don Lee koji će biti Gilgamesh.

Proteklih dana spekuliralo se kako će "Jon Snow" biti novi Wolverine u rebootu Marvelovih mutanata (X-Men), no sada je oficijelno objavljeno kako će biti tim Eternalsa. 

Crni vitez je u Marvelovim stripovima bivši zlikovac, genije koji vitla mačem Ebony Blade - zapravo je ekspert u borbi s mačevima u unvierzumu, a zaljubljuje se u Sersi. 

Film će režirati Chloe Zhao (The Rider), a najavljuju ga kao nešto što će premašiti i slavne Avengerse(?!).

Eternalsi su se prvi put pojavili u Marvelovim stripovima 1976. Pripadaju rasi besmrtnih superjunaka koje su kreirali bića Celestial (ko prati Marvelove filmove, sjetit će se da je u drugom dijelu Čuvara galaksije Kurt Russel glumio Ega, jednog od ovih bića, op.pr.).

Eternalsi su ključna komponenta Marvelove faze 4 koja će nam donijeti filmove i TV serije: Black Widow, WandaVision, Loki, Hawkeye, The Falcon and the Winter Soldier, Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, Doctor Strange and the Multiverse of Madness, What If?, and Thor: Love and Thunder.

Eternalsi u kina dolaze 6. novembra 2020. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije