Zvijezda Prijatelja vodi tešku borbu s opakom bolešću

0
Radiosarajevo.ba
Zvijezda Prijatelja vodi tešku borbu s opakom bolešću
FOTO: Facebook / Gunther u seriji Prijatelji

James Michael Tyler, američki glumac koji je u seriji Prijatelji utjelovio konobara Gunthera, beznadežno zaljubljenog u Rachel, otkrio je da vodi bitku s karcinomom prostate.

On je bio gost Jutarnjeg programa gdje je voditelju Craigu Melvinu ispričao da je dijagnozu saznao u septembru 2018. godine. Tokom rutinskog ljekarskog pregleda saznao je da ima uznapredovali rak prostate koji se proširio na kosti.

„Posljednje tri godine se borim protiv raka, sada je u četvrtom stadiju. Tako da ću na kraju vjerovatno izgubiti bitku“, otvoreno je kazao glumac.

Ljekari su ga odmah stavili na hormonsku terapiju koja je oko godinu dana bila vrlo učinkovita. No, upravo u vrijeme pandemije prošle godine, Tyler je ispričao da je rak napredovao i proširio se na cijeli organizam te zahvatio kralježnicu, što je dovelo do paralize donjeg dijela tijela. Trenutno je na hemoterapiji.

Izjavio je kako je odlučio izaći u javnost s teškom dijagnozom s ciljem da spasi barem jedan život. Želi ohrabriti ljude da obave rano testiranje PSA, tumorskog biljega za prostatu.

„Ako seprepozna dovoljno rano, može se jednostavno liječiti. Ne bih želio da ljudi prolaze ono što sam ja morao. To nije bilo jednostavno“, poručio je glumac.

Podsjetimo, Tyler se pojavio u specijalnoj epizodi Prijatelja, koja je prikazana prošloga mjeseca, no nije želio nastupiti lično, nego putem Zooma. Bio je vrlo uzbuđen zbog sudjelovanja, iako je bilo samo virtuelno.

Tako nije želio da njegova bolest zasjeni posebnu epizodu kultne serije.

Pogledajte: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije