Zločini Grindewalda: Objavljen trailer za nastavak filma Fantastične zvijeri

Radiosarajevo.ba
Zločini Grindewalda: Objavljen trailer za nastavak filma Fantastične zvijeri
PrtScr / Čarobnjaci nam se vraćaju u novembru!

U San Diegu, u SAD, u toku je Comic-Con, godišnja konvencija na kojoj se okupljaju fanovi stripova, igara, ali i filmova i na kojoj se predstavljaju brojne najave, traileri i slično.

Warner Bros. je ove godine, osim najave za filmove Aquaman i Shazam, ostavio vremena i za malo magije.

Naime, objavili su novi trailer za nastavak filma Fantastične zvijeri (Fantastic Beasts), a ovaj, drugi po redu film u franšizi, nosi naziv Zločini Grindewalda (The Crimes of Grindelwald).

Fanovi su mogli vidjeti nove detalje (teaser je objavljen u martu), i prvi put mladog čarobnjaka Dumbledora, kojeg se sjećamo iz sage o Harryju Potteru. A, ponovo ćemo se malo vratiti i u Hogwarts.

David Yates koji je režirao prvi dio (a, bit će ih pet), vratio se i za ovaj nastavak, a vrijedi podsjetiti da je režirao i četiri posljednja filma o Harryju Potteru.

J.K. Rowling, naravno, i ovo je napisala, a u ovom ćemo filmu gledati kako magizoologa Newta Scamandera (Eddie Redmayne) i njegove prijatelje unovači mladi Albus Dumbledore (Jude Law) da mu pomognu uhvatiti zlokobnog Gellerta Grindelwalda (Johnny Depp), koji okuplja vojsku da zavlada svijetom.

Nakon New Yorka i prvog dijela, u ovom selimo u Pariz, pa nam Rowling otkriva nove kutke sve većeg čarobnjačkog svijeta. Inače je plan da svaki dio bude snimljen u drugom gradu.

Film u kina dolazi 16. novembra ove godine.

Pogledajte trailer:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije