LA / Zlatna malina: Za najgoreg glumca nominirani Depp, Travolta i - Donald Trump

22. 01. 2019. u 10:56:00 Fena

Shares: 4

Objavljene su nominacije za Zlatnu malinu, nagradu za koja se dodjeljuje za najgora filmska ostvarenja, a ovogodišnju listu sa šest nominacija predvode filmovi Holmes & Watson i Gotti.

Zanimljivost ovogodišnje dodjele je da je američki predsjednik Donald Trump, koji se pojavio u dokumentarnim filmovima Death of Nation i Fahrenheit 11/9, nominiran za najgoreg glumca.

Pored njega, za najgoreg glumaca nominirani su Johnny Depp (Sherlock Gnomes), Will Ferrell (Holmes & Watson), John Travolta (Gotti) i Bruce Willis (Death Wish).

Trumpova supruga Melania također je nominirana, i to za najgoru sporednu glumicu za arhivske snimke korištene u Fahrenheitu 11/9.

Za najgori film nominirani su Gotti, The Happytime Murders, Holmes & Watson, Robin Hood i Winchester.

Za najgoru glumicu nominirane su Jennifer Garner (Peppermint), Amber Heard (London Fields), Melissa McCarthy (The Happytime Murders i Life of the Party), Helen Mirren (Winchester) i Amanda Seyfried (The Clapper).

Godišnja dodjela nagrada Zlatna malina u Los Angelesu održava se dan prije dodjele Oscara. Jedna nagrada najčešće košta 4,97 dolara i u obliku je "maline veličine loptice za golf" koja se nalazi na roli filma od 8 mm, a cijela je nasprejana zlatnom bojom.

NEMA KOMENTARA