Žera: Snagu Sarajeva su svi zanemarili posljednjih 15 godina

N. Ka.
Žera: Snagu Sarajeva su svi zanemarili posljednjih 15 godina
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Žera

U Sarajevu je danas, na press konferenciji u Domu mladih, predstavljen jedan od najvećih muzičkih festivala, ne samo u Bosni i Hercegovini već i u regionu, koji će se održati u Sarajevu od 26. do 28. jula uz besplatan ulaz! 

Sarajevo se vraća svojim korjenima: Veliki muzički festival u julu!

Dražen Žerić Žera, lider Crvene jabuke u kratkom razgovoru za Radiosarajevo.ba je kazao da je ovaj festival odlična prilika i za grad i za mlade.

"Dobro je da je ovaj momak imao petelje i snage da ovo organizuje. Sarajevo je prije imalo tradiciju ovakvih događaja, ali sve je nekako zapostavljeno. Tako da, odlično je da ovakav projekt ponovo dolazi u Sarajevo i hvala političarima što su podržali ovaj projekt. Jer bez njih, nemoguće je ovakvu stvar organizovati. Namjera je da ovaj festival traje godina i treba se održavati", kazao je Žera.

Žera smatra da je ovakav festival odična prilika i za mlade, jer oni nemaju gdje svirati.

"Nemaju silikonske sise i nisu interesantni. Eto ovako će imati priliku bar jednom godišnje da se pokažu na velikom stejdžu", kazao je Žera i dodao:

"Ikonografija Sarajeva je pop rock, više je ulica nego frulica. Ja gdje god da hodam po svijetu, svi bendovi iz moje generacije još uvijek rade. Taj period je ostavio stvarno jak talas. Tako da trebamo misliti na to, to je ta snaga Sarajeva koju su svi zanemarili zadnjih 15 godina, to je brend koji se mora čuvati".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije