Azurna obala / Zbog COVID-a i filmski festival u Cannesu u novom formatu

16. 04. 2020. u 14:17:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 3

Ovogodišnje izdanje filmskog festivala u Cannesu zbog pandemije novog koronavirusa najvjerovatnije se neće održati u svom uobičajenom formatu, obavijestili su organizatori i dodali da traže alternativne pristupe.

Na početku su se organizatori još i nadali da će se festival, koji se trebao održati od 12. do 23. maja u svom standarnom formatu, pomjereti za kraj juna ili početak jula, saopćava njemačka novinska agencija DPA. Ali francuski predsjednik Emmanuel Macron je u ponedjeljak najavio, da veći javni događaji u Francuskoj neće biti dozvoljeni sigurno prije sredina jula.

“Teško je predvidjeti, da će se ovogodišnje izdanje filmskog festivala odvijati u svom originalnom formatu” u izjavi za javnost najavili su organizatori. Dodali su još da će nakon konsultacija s profesionalcima, kako domaćim tako i stranim, razmotriti različite mogućnosti predstavljanja filmova “na ovakav ili drugačiji način”.

“Svjesni smo brojnih otvorenih pitanja koja se tiču međunarodnih zdravstvenih okolnosti.” dodaju organizatori i najavljuju da će vrlo brzo obavijestiti javnosti o formatima, koje će moći preuzeti Cannes 2020”.

 U međuvremenu, pogledajte neke od fotografija s prošlogodišnjeg izdanja Cannesa. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA