Završeno snimanje serije "Područje bez signala": Uz Bitorajca i poznati bh. glumac

1
Radiosarajevo.ba
Završeno snimanje serije "Područje bez signala": Uz Bitorajca i poznati bh. glumac
Foto: HRT / Snimanje serije u Hrvatskoj i Tunisu

Nakon gotovo devet mjeseci u Tunisu je završilo snimanje iščekivane serije "Područje bez signala", koju je prema nagrađivanom romanu Roberta Perišića režirao hrvatski reditelj Dalibor Matanić, a u kojoj glume neka od najvećih glumačkih imena.

Osim genijalnog Rena Bitorajca, Tihane Lazović, Gorana Bogdana i mnogih drugih, značajnu ulogu u seriji ostvario je i poznati bh. glumac Izudin Bajrović.

Kraj snimanja u Hrvatskoj bio je početkom decembra prošle godine, a na nekoliko dana set se u januaru preselio u Helsinki.

Bitorajac, Matanić i Lazović - undefined

Foto: Instagram: Bitorajac, Matanić i Lazović

Nakon toga je bio predviđen i Tunis, no zbog epidemije koronavirusa i brojnih obaveza samih glumaca i reditelja zaostaci na tuniskom setu su dovršeni prekjučer. Na toj egzotičnoj lokaciji, uz reditelja Matanića, od glumačke ekipe bili su samo Rene Bitorajac i Tihana Lazović.

Snimanje šestodijelne serije krenulo je početkom oktobra u Dugoj Resi koja je glumila fiktivni gradić Nuštin, a jedan dio snimanja odvijao se u okolini Karlovca, Hrvatskom zagorju te na lokacijama u neposrednoj blizini Gospića i Gračaca.

Kreatorica i producentica serije je Ankica Jurić-Tilić, scenarij su, prema istoimenom Perišićevom romanu, napisali Hana Jusić, Milan F. Živković i Jelena Paljan, a "Područje bez signala" za emitiranje bi trebalo biti spremno u jesenskoj šemi Hrvatske televizije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije