Za ljubitelje elektronske muzike: Martin Landsky u klubu Trezor

Promotivni tekst
Za ljubitelje elektronske muzike: Martin Landsky u klubu Trezor
Foto: Promo / Martin Landsky

Nakon što su se domaćini serijala Die Tanznacht, Sijah& Kolenda u zadnjih par mjeseci fokusirali na regionalne izvođače, za sami kraj godine ostavili su jedan od highlight-a, ionako već sjajne, klupske sezone u Sarajevu.

Ako kojim slučajem do sada i niste čuli za Martina Landskog, onda je sada pravi moment da se uponznate sa njegovim opusom, te ga i čujete uživo 21. decembra u klubu Trezor.

Obimna diskografija Martina Landskog može se posmatrati kao hronološki vodič kroz istoriju elektronske muzike objavljene za neke od najuticajnijih izdavačkih kuća. Između ostalih, u proteklim decenijama, Landsky je objavljivao za Efforil/Intim , Mobilee Records, Upon You, a već dugi niz godina nezaobilazan je član Poker Flat-a.

Bez obzira da li je njegov zvuk motivirajući i anatemičan, mračan i kontemplativan, ili pak negdje između, nespremnost koju Landsky ima da se “učahuri” u jedan šablon i žanr, odvela ga je do najviših visina berlinske klupske scene.

Martinovi počeci sežu čak do prve polovine devedestih godina, kada je već imao samostalnu klupsku noć. Već sredinom 90-ih njegova karijera kreće uzlaznom putanjom, te je danas teško naći neki realvantan klubu, ili festival, na kojem Martin nije bio headliner. Isto tako, gotovo da nema svjetski poznatih DJ-eva, koji nisu uvrštavali njegove trake u svoje setove ili cahrtove. Nabrojimo ih samo nekoliko: Carl Cox, Dixon, Heidi, Steve Bug, Ame, Laurent Garnier...

U svojoj dugogodišnjoj karijeri radio je i remixe za John Tejad-u, Steve Bug-a, Olivera Schories-a, Pan Pot, Burnski, Miss Kittin, Booka Shade, dok su njegove stvari „obrađivali“ Laurent Garnier, Daniel Bell, Marco Resmann, Loco Dice, Joeski, Patrick Cahrdronnet, Sasse, Swayzak itd.

Možda najbolji presjek Martinovih setova daje Martinov Bolier Room set: 

Pored domaćina Sijaha i Kolende, koji će biti zaduženi za sam uvod u noć, za završnicu odgovornost preuzima DJ Jasmina, lokalna techno heroina, koja je za deckovima još od 1999. godine i gotovo dvije decenije gaji odanost prema „vinyl only“ pristupu.

Ulaznice za ovaj za ovaj jedinstveni događaj možete nabaviti online na kupikartu.ba, u klubu Trezor, Blind Tiger-u u Dalmatniskoj ulici, Coctail Bar-u ICE u Kranjčevićevoj ulici, ili direktnim kontaktom putem Facebooka.

Cijena ulaznice u pretprodaji je 15 KM.

Događaj su podržali Rooster Engery Drink , Radio Sarajevo i Hotel Holiday.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije