Varalica sa Tindera - hit na Netflixu: Čuvajte se, još uvijek je na slobodi!

0
Radiosarajevo.ba
Varalica sa Tindera - hit na Netflixu: Čuvajte se, još uvijek je na slobodi!
Foto: Netflix / Hit dokumentarac

Da treba biti pažljiv prilikom upoznavanja ljudi preko društvenih mreža opće je poznato. Ipak neki, očarani osobama s druge strane, jednostavno zaborave na sve i povjeruju čak i u najluđe priče. Koliko lude, najbolje ocrtava novi Netflixov dokumentarac Varalica s Tindera (The Tinder Swindler).

Film priča o Simonu Levievu, pravog imena Shimon Yehuda Hayut, a donosi zapanjujuće priče triju žena: Cecilie Fjellhoy, Pernille Sjöholm and Ayleen Charlotte. Njih tri dijele istu sudbinu, a to je da su pale na njegov šarm i da ih je na kraju nasamario.

Iza dokumentarca stoji ista producentska ekipa koja je stvorila dokumentarnu seriju Don't F**ck With Cats. U samo nekoliko dana otkako je objavljen na Netflixu, ovaj film je već na vrhu liste najgledanijih filmova u Americi i Velikoj Britaniji.

Poznati meteorolog objavio prognozu za naredne dane: 'Slijedi nam novi veliki preokret'

Poznati meteorolog objavio prognozu za naredne dane: 'Slijedi nam novi veliki preokret'

Ukoliko ne želite znati baš ništa o Varalici s Tindera prije gledanja filma, preporučujemo vam da ne čitate dalje.

Profesionalni prevarant Shimon Yehuda Hayut promijenio je prije pet godina ime u Simon Leviev, implicirajući da je u rodbinskoj vezi s Levom Levievim, milijarderom, vlasnikom kompanije LLD Diamonds i takozvanim Kraljem dijamanata. Iako u stvarnosti nije imao nikakve veze s njim, mnogi su povjerovali da luksuzan život kojim se hvalio na društvenim mrežama realan i da je on sin bogataša

Na fotografijama koje je postavljao vidi se kako leti privatnim avionom, pilotira, provodi vrijeme na jahtama, odjeven u brendiranu garderobu posjećuje najskuplje klubove. Postoje čak i celebrityji s kojima se fotografirao. 

Na njegov šarm padaju mnogi, između ostalog ruska i izraelska manekenka. Pretpostavlja se da su tri žene koje su otvorile srce pred kamerama dokumentarca samo mali dio onih koje je varalica s Tindera prevario.  

Njegova majka koja skromno živi u Tel Avivu izjavila je da sina nije vidjela od njegove 18. godine, kad je pobjegao zbog optužbi za prevaru. Zna se da je bio u zatvoru u Finskoj. 

Žene kojima se dopao na Tinderu obično bi pristale s njim izaći na prvi sastanak.  Obično ih je baš na tom prvom sastanku nastojao impresionirati luksuzom i bogatstvom u kojem navodno živi. 

Uskoro im je počeo slati poruke da s njima želi brak i djecu. Postepeno je od svake od žrtava tražio posudbe sve veće i veće količine novca. Smatra se da je na ovaj način ukrao oko 10 miliona dolara. 

Film otkriva i kako je razotkrivena Simonova mreža laži. Vrijedno je spomena da su u tome značajnu ulogu imali i novinari!

Treba reći i da se ovaj prevarant, nakon što je odslužio minimalnu zatvorsku kaznu, trenutno nalazi na slobodi. Najavio je da će uskoro javnost saznati "njegovu stranu priče". 

U međuvremenu je obrisao svoj Instagram profil, a Tinder je banovao sve njegove lažne profile.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije