Vlada upozorila: Ko ilegalno "skine" epizodu Igre prijestolja ide u - zatvor!

Radiosarajevo.ba
Vlada upozorila: Ko ilegalno "skine" epizodu Igre prijestolja ide u - zatvor!
Foto: HBO / The Night King

Vlada Australije izdala je ozbiljno upozorenje fanovima serije Igra prijestolja (Game of Thrones), naglasivši kako će, "skinu" li ilegalno neku od epizoda ove super popularne serije, čija je osma i posljednja sezona počela sinoć, završiti u zatvoru.

Igra prijestolja je serija koja se najviše ilegalno skida na svijetu - u Australiji je, nakon emitiranja sedme sezone, 1.7 miliona Australaca nezakonito downloadalo seriju.

Ankete su otkrile i da je 30 posto Australaca, koji gledaju ovu seriju, epizode nezakonito skidalo na internetu. 

Lori Flekser, izvršni direktor australske organizacije Kreativni sadržaj kazao je kako cilj upozorenja nije samo - zarada.

"Nije to samo zbog zarade, to je zbog investicije za bolji sadržaj na ekranima koja je itekako ugrožena", kazao je on.

Podsjećamo, Australija je uvela nove zakone za borbu protiv "piraterije" na internetu nakon sedme sezone Igre prijestolja, pa je brojka od 30 posto Australaca koji "skidaju" epizode s neta pala na 19 posto. 

Simon Bush, šef Asocijacije "Home Entertainment Distributors" kazao je da su vlasnici prava za ovu seriju u Australiji, firma Foxtel, izuzetna sredstva uložila kako bi locirali osobe koje ilegalno skidaju Igru prijestolja

Emitovana najiščekivanija TV premijera ikada: Početak kraja Igre prijestolja

Najiščekivanija TV premijera svih vremena dogodila se rano jutros, u 3 sata po našem vremenu, kada je emitirana prva epizoda posljednje sezone mega popularne serije Igra prijestolja (Game of Thrones) . Oni "die hard" fanovi prvu epizodu mogli su pogledati već jutros, na HBO-u, a oni, koji nisu poranili, mogu je pogledati i večeras, na istom kanalu u 20 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije