Veliki povratak: Bruce Springsteen najavio novi album

Radiosarajevo.ba
Veliki povratak: Bruce Springsteen najavio novi album

Legendarni američki roker Bruce Springsteen najavio je da će 14. juna objaviti dugoočekivani novi album pod nazivom Western Stars, inspiriran kalifornijskim pop zvukom šezdesetih i sedamdesetih godina, a već od petka moći će se vidjeti spot za jednu od pjesama s albuma Hello Sunshine, objavio je Menart u četvrtak.

Bit će to Sprinsteenov 19 studijski album i prvi u posljednjih pet godina.

Album objavljuje za Columbia Records. Sniman je u Springsteenovom kućnom studiju u New Jerseyju, a dodatna snimanja su iz Kalifornije i New Yorka.

Kako se ističe u najavi, Western Stars vodi Springsteenovu muziku u osvajanje novih prostora, dijelom crpeći inspiraciju iz kalifornijske pop muzike kasnih 60-ih i ranih 70-ih godina prošloga stoljeća. Album uključuje 13 pjesama, a obuhvaća širok raspon američkih tema, od autoputova do pustinjskih prostora, preko izolacije i zajednice, do trajnosti doma i nade.

"Ova ploča predstavlja povratak mojim solo snimkama, karakternim pjesmama i filmskim orkestralnim aranžmanima", rekao je The Boss o svojem novom albumu, kojeg naziva "kutijicom dragulja".

Prvi singl i spot bit će objavljen u petak, 26. aprila.

Ron Aniello je zajedno sa Springsteenom producirao album, a uz to je svirao bas, klavijature i druge instrumente. Patti Scialfa je doprinijela vokalnoj izvedbi i potpisuje vokalne aranžmane na četiri pjesme.

Muzički aranžmani uključuju žičane i puhačke instrumente, pedal steel i doprinos više od 20 muzičara, uključujući i Jona Briona, a pojavljuju se i muzički gosti David Sancious, Charlie Giordano i Soozie Tyrell.

Album je miksao Tom Elmhirst.

Springsteen potpisuje sve pjesme. Redom, to su: Hitch Hikin, The Wayfarer, Tucson Train, Western Stars, Sleepy Joe's Café, Drive Fast (The Stuntman), Chasin' Wild Horses, Sundown, Somewhere North of Nashville, Stones, There Goes My Miracle, Hello Sunshine i Moonlight Motel, prenosi Hina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije