Veliki broj Oscarovaca nominiran za Zlatnu malinu

Radiosarajevo.ba
Veliki broj Oscarovaca nominiran za Zlatnu malinu
YouTube / Prtscr
Avanturistički film Transformeri: Posljednji vitez vodi u nominacijama za Zlatnu malinu, a na popisu kandidata za najgora filmska ostvarenja mnogo je dobitnika Oscara među kojima su i Jennifer Lawrence, Tom Cruise, Mel Gibson i Russell Crowe, objavlj

Nagrada Zlatna malina stvorena 1980. služi kao protuteža svečanosti dodjele Oskara. Pobjednicima u kategorijama za najgora filmska ostvarenja, ako se pojave na dodjeli, predaje se trofej u obliku maline obojane u zlatnu boju na svečanosti uoči dodjele nagrada Američke akademije za filmsku umjetnost u ožujku.

Film Transformeri: Posljednji vitez osvojio je devet nominacija među kojima za najgori film i najgore glumačke uloge za izvedbe Anthonyja Hopkinsa i Marka Wahlberga. Transformeri: Posljednji vitez izašao je u junu prošle godine, a na blagajnama je zaradio 605 miliona dolara, piše Hina.

Johnny Depp prozvan je zbog "prežvakane supijane izvedbe" u petom nastavku Pirata s Kariba a Jennifer Lawrence i redatelj Darren Aronofsky nominirani su za film strave i užasa Majka!.

Cruise i Crowe nominirani su za najgore glumce zbog uloga u filmu Mumija, a Gibson za ulogu u filmu Tatica se vratio 2.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije