Velika anketa New York Timesa: Podržimo film Jasmile Žbanić

2
Radiosarajevo.ba
Velika anketa New York Timesa: Podržimo film Jasmile Žbanić
PrtScr / Scena iz filma Quo vadis, Aida?

Film "Quo vadis, Aida?" bh. redateljice Jasmile Žbanić oficijelno je nomirniran za nagradu Oskar.

The New York Times objavio je anketu na kojoj mogu učestovati svi čitatelji i dati svoe mišljenje o tome koji je film najbolji.

Filmovi su podijeljni po kategorijama.

Može se glasati za kategorije: najbolji film, najbolji reditelj, najbolja glumica i glumac, najbolja sporedna glumica i glumac, najbolji film na stranom jeziku, najbolji animirani film, najbolji originalni scenarij, najbolji dokumentarni film, najbolja originalna pjesma i muzika, vizuelne efekte, kinematografiju, šminku, kostimografiju itd.

Film "Quo vadis, Aida?", nalazi se u kategoriji za najbolji strani film.

U istoj kategoriji za Oscara su nominovana još četiri filma "Another Round", "Better days", "Collective" i "The Man Who Sold His Skin".

Prema trenutnim rezultatima glasanja "Quo vadis, Aida?" na prvom je mjestu i ubjedljivo vodi, 71 posto ljudi od ukupnog broja je glasalo za film bh. redateljice.

Možete glasati OVDJE.

Podsjećamo, “Quo vadis, Aida?” govori o genocidu u Srebrenici i prvi je igrani film na ovu temu.

Jasmila Žbanić je napisala scenario i režirala film, a u glavnim ulogama su Jasna Đuričić, Izudin Bajrović, Boris Ler, Dino Bajrović, Emir Hadžihafizbegović i Boris Isaković.

Za kamerom je bila Christine A. Maier, a montirao ga je Jaroslaw Kaminski.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije