Već odgođena dodjela Oscara za narednu godinu?

Radiosarajevo.ba
Već odgođena dodjela Oscara za narednu godinu?
Facebook / Pratite uživo 96. dodjelu Oscara

Iako 93. dodjela Oscara nije planirana do februara, prema najnovijim informacijama, Akademija Filmske umjetnosti i nauke razmatra da ceremonija uručivanja najznamenitijih nagrada u svijetu kinematografije bude odložena.

Izvori koji su progovorili pod uslovom zagarantovane anonimnosti rekli su da je sve i dalje u domenu razmišljanja. Prema dosadašnjim podacima, dodjela Oscara je zakazana za 28. februar 2021. godine.

"Vjerovatno će biti odložena", rekao je jedan od dobro informiranih izvora, prenosi Blic pisanje svjetskih medija. 

Međutim, ta osoba je upozorila da detalji, uključujući potencijalne nove datume, još nisu u potpunosti razmotreni ili formalno predloženi. Istovremeno, drugi izvor kaže da je datum na ABC-u trenutno nepromijenjen.

Prema uobičajenim pravilima, film mora da ima sedmodnevnu ekranizaciju u kinima u Los Angelesu da bi se kvalifikovao za dobijanje nagrade Oscar. Ipak, za ovu godinu, filmovi koji su digitalno objavljeni mogu da se kvalifikuju ukoliko je studio prvobitno planirao kino prikazivanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije