Nakon kratke bolesti u 46. godini umrla članica benda The Kelly Family

Radiosarajevo.ba
Nakon kratke bolesti u 46. godini umrla članica benda The Kelly Family
Foto: Instagram / Preminula u 46. godini

Barby Kelly, članica nekad planetarno popularnog irskog benda The Kelly Family preminula je u 46. godini nakon kratke bolesti. Ovu tragičnu vijesti objavila je njena porodica putem službenih kanala benda.

„Naša voljena sestra Barby preminula je prije nekoliko dana. Duboko smo ožalošćeni, beskrajno će nam nedostajati i uvijek ćemo je nositi u srcu. Zahvaljujemo svima na suosjećanju i molitvama u ovom trenutku“, poručili su.

Prije 20-ak godina Barby je napustila porodični bend te se zbog mentalne bolesti povukla iz javnosti, a njen brat Jimmy kazao je tada kako mu sestra nije dobro i da treba pomoć, piše 24 sata. Zaključio je kako su velika svjetska popularnost koju je bend tada uživao te ogroman pritisak uništili njegovu sestru.

Irsko-američki muzički kolektiv karijeru je započeo još sedamdesetih godina uličnim koncertima širom Europe. Veliki proboj na muzičkoj sceni stigao je ipak puno kasnije, 90-ih godina.

Te 1994. godine snimili su hit album „Over the Hump“, koji je braću i sestre Angela, Paddyja, Patriciju, Maite, Kathy, Barby, Johna, Jimmyja i Joeyja pretvorio u velike muzičke zvijezde, a svijet je poludio za njihovim pop-folk zvukom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije