Od ljubljenja do najboljih poza / Umm Muladhat objavila "halal vodič za vrhunski seks"

17. 07. 2017. u 17:08:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 80

Knjiga pod naslovom Muslimansko seks-uputstvo: Halal vodič za vrhunski seks (The Muslimah Sex Manual: A Halal Guide to Mind-Blowing Sex), objavljena prošle nedjelje, odmah je uzburkala mulimansku zajednicu u Velikoj Britaniji.

Autorica, koji je odlučila da ostane anonimna, a predstavlja se pseudonimom Umm Muladhat daje muslimankama ljubavne savjete o svemu, od ljubljenja do najboljih poza za seks.

Glavna poruka knjige je da žene mogu da preuzmu inicijativu kada su ljubavni odnosi sa njihovim muževima u pitanju.

"Vidjela sam mnoge muslimanske žene koje se udaju bez stvarne potrebe da nauče nešto o seksu", rekla je autorica za The Guardian.

Predsjedavajuća Muslimanske ženske mreže u Velikoj Britaniji Shaista Gohir hvali knjigu zbog činjenice da navodi žene da razgovaraju o seksu.

"Krivica koja se vezuje uz seks usađena je u žene od djetinjstva. Seks im je predstavljen kao nešto prljavo, a ženska seksualnost kao nešto što se kontroliše. Žene stupaju u brak a da nemaju samopuzdanja da kažu 'Ja ne uživam u ovome' ili 'Ja hoću to'."

"Krajnje je vreme da se o seksu otvorenije razgovara", zaključuje Gohir.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA