Uloge po kojima ćemo pamtiti Laneta Gutovića: Srećko Šojić mu je obilježio život

6
Radiosarajevo.ba
Uloge po kojima ćemo pamtiti Laneta Gutovića: Srećko Šojić mu je obilježio život
FOTO: Screenshot / Legendarni Milan Gutović u ulozi Srećka Šojića

Glumac Milan Lane Gutović preminuo je u 76. godini na Vojnomedicinskoj akademiji poslije kraće bolesti.

Čuvenog glumca pamtićemo po ogromnom talentu i maestralnim ulogama.

Jedna od onih koja je obilježila njegovu karijeru jeste uloga Srećka Šojića u filmskom serijalu "Tesna koža" i seriji "Bela Lađa", a veliku slavu stekao je i ulogom Dragoslava Jakovljevića u seriji "Otvorena vrata".

Sarajlije, spremite zalihe: Vodovod objavio spisak ulica u kojima će danas izvoditi radove

Sarajlije, spremite zalihe: Vodovod objavio spisak ulica u kojima će danas izvoditi radove

Prva veća rola na velikom platnu bila je uloga Pinkija u filmu "Bekstvo", a glumio je i u filmovima "Bela košulja", "Srećna porodica" , "Laf u srcu", "Kir Janja","Majstor i šampita", "Šmeker" "Sumnjivo lice", "Pokojnik", kao i u serijama "Otpisani", "Povratak otpisanih", "Metla bez drške", "Ono naše što nekad bejaše" i mnogim drugim.

Gutović je 13. avgusta primljen na Vojnomedicinsku akademiju zbog sumnje da je zaražen koronavirusom. Prije nego što je prošlog četvrtka priključen na respirator bio je na haj flou maski preko koje je dobijao kiseonik.

Glumcu je, kada je primljen na VMA, urađen brzi test koji je bio negativan, iako su svi simptomi koje je imao ukazivali da ima koronavirus. Odmah zatim mu je urađen i PCR test, međutim i taj rezultat je pokazao da je negativan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije