Ulica u Skoplju nosit će ime legendarnog Akija Rahimovskog

0
Radiosarajevo.ba
Ulica u Skoplju nosit će ime legendarnog Akija Rahimovskog
Foto: Jutarnji.hr / Kiki Rahimovski kod gradonačelnice Skoplja

Kristijan Kiki Rahimovski, sin preminulog legendarnog pjevača grupe Parni valjak, Akija Rahimovskog, ovu sedmicu je boravio u posjeti svojoj baki, Akijevoj majci u domu penzionera u Skoplju, kao i svojoj "pradomovini" Makedoniji - gdje je na poziv tamošnje ministrice kulture Republike Sjeverne Makedonije i gradonačelnika Kruševa, zajedno s njima, zapalio svijeće na grobu Toše Proeskog.

Tom prilikom Kristijan je doznao i za inicijativu nove gradonačelnice Skoplja da se jedna ulica u glavnom gradu Sjeverne Makedonije nazove Akijevim imenom, pa je jučer uslijedio i prvi službeni prijem u uredu gradonačenice Skopja Daniele Arsovske, kao i prvi "radni dogovor" na tu temu.

A neposredno nakon tog sastanka, stigla mu je i službena zahvala iz ureda gradonačelnice Skoplja:

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

"Vrlo smo počašćeni što ste došli u Grad Skoplje i što smo imali priliku čuti o Akijevom životu i karijeri. Možete računati na nas za sve što vam je potrebno u Skoplju - i znajte da imate velikog prijatelja u nama.

Nadamo se da ćemo organizirati prekrasan događaj u čast Akija, gdje ćemo se ponovno vidjeti i da će se saradnja nastaviti i u budućnosti".

Podsjetimo, pjevač Aki Rahimovski preminuo je 22. januara ove godine u 66. godini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije