Inicijativa / Ulica u Skoplju nosit će ime legendarnog Akija Rahimovskog

03. 02. 2022. u 14:17:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Kristijan Kiki Rahimovski, sin preminulog legendarnog pjevača grupe Parni valjak, Akija Rahimovskog, ovu sedmicu je boravio u posjeti svojoj baki, Akijevoj majci u domu penzionera u Skoplju, kao i svojoj "pradomovini" Makedoniji - gdje je na poziv tamošnje ministrice kulture Republike Sjeverne Makedonije i gradonačelnika Kruševa, zajedno s njima, zapalio svijeće na grobu Toše Proeskog.

Tom prilikom Kristijan je doznao i za inicijativu nove gradonačelnice Skoplja da se jedna ulica u glavnom gradu Sjeverne Makedonije nazove Akijevim imenom, pa je jučer uslijedio i prvi službeni prijem u uredu gradonačenice Skopja Daniele Arsovske, kao i prvi "radni dogovor" na tu temu.

A neposredno nakon tog sastanka, stigla mu je i službena zahvala iz ureda gradonačelnice Skoplja:

"Vrlo smo počašćeni što ste došli u Grad Skoplje i što smo imali priliku čuti o Akijevom životu i karijeri. Možete računati na nas za sve što vam je potrebno u Skoplju - i znajte da imate velikog prijatelja u nama.

Nadamo se da ćemo organizirati prekrasan događaj u čast Akija, gdje ćemo se ponovno vidjeti i da će se saradnja nastaviti i u budućnosti".

Podsjetimo, pjevač Aki Rahimovski preminuo je 22. januara ove godine u 66. godini.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA