U2 povećava broj najavljenih nastupa u Europi - ima li nade za Balkan?

Radiosarajevo.ba
U2 povećava broj najavljenih nastupa u Europi - ima li nade za Balkan?
/ U2: Album The Joshua Tree
Nedavno je objavljeno da će najveća rock senzacija na svijetu, irski bend U2 krenuti na novu turneju.

Slavna četvorka iz Dublina najavila je da će 12 maja započeti svojetsku turneju, obilježavajući tridesetogodišnjicu poznatog albuma Joshua Tree   iz 1987, sa kojeg su i danas aktuelni singlovi: Where the Streets Have No Name, With or Without You i  Still Haven't Found What I'm Looking For .

Iako je prvobitno najavljeno da će u Evropi biti održano samo osam koncerata (London 8. jula,  Berlin 12. jula, Rim 15. jula, Barcelona 18. jula, Dublin 22. jula, Paris 25. jula,  Amsterdam 29. jula i Bruxelles 1. augusta) iz managementa grupe stiže vijest da su, zbog velikog interesa publike, dodali još 4 termina.

To će biti dodatni koncerti u Londonu, Rimu, Parizu i Amsterdamu.

Ovo je dobar signal za sve ljubitelje grupe koji očekuju da se  #U2TheJoshuaTree2017  pojavi i u njihovim krajevima. Sudeći po dosadašnjim iskustvima drugih turneja, mogli bismo očekivati da se u drugoj polovici 2017 godine nastavi Evropski dio turneje.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije