U2 najprodavaniji ovog ljeta u Americi: Miss Sarajevo ponovo aktuelna

Radiosarajevo.ba
U2 najprodavaniji ovog ljeta u Americi: Miss Sarajevo ponovo aktuelna
EPA / Ilustracija
Iako je tek počela, turneja grupe U2 "Joshua Tree" najprodavanija je ovog ljeta u Sjedinjenim Državama, objavila je kompanija za prodaju ulaznica StubHub. 

Prvi koncert grupe U2 u SAD-u na slavljeničkoj turneji povodom 30. godišnjice legendarnog albuma "Joshua Tree" održan je sinoć u Seattleu.

Turneja je krenula 12. maja iz kanadskog Vancouvera. Do odlaska u Europu u julu, irska četvorka ima još 19 zakazanih koncerata u SAD-u. 

Većina ulaznica unaprijed je rasprodana pa je U2 po prihodu već nadmašio druge zvijezde koje ovog ljeta sviraju u Americi, poput Eda Sheerana i Lady Gage. 

Irci na turneji sviraju svih 11 pjesama s 'Joshue' i druge najveće hitove iz karijere. U Seattleu im se na pozornici kao gost pridružio Eddie Vedder iz Pearl Jama.  

Pogledajte izvedbu Miss Sarajevo u Vancouveru. Ova pjesma, nažalost, ponovo je aktuelna, a Miss Sarajeva ovaj put dolazi iz Sirije, kao što ćete vidjeti u video snimku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije