U sarajevskom kinu Meeting Point će se prikazivati film Sin

Fena
U sarajevskom kinu Meeting Point će se prikazivati film Sin
Foto: BH Film / Film "Sin"

U kinu Meeting Point u Sarajevu posjetitelji će imati priliku od 17. do 24. septembra pogledati film Sin rediteljice Ines Tanović, koji je bosanskohercegovački kandidat za nagradu Oscar Američke akademije (Academy of Motion Picture Arts and Sciences).

Ovaj film, čijom svjetskom premijerom je uz ogroman interes publike otvoren jubilarni 25. Sarajevo Film Festival, koprodukcija je Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Rumunije, Slovenije i Crne Gore.

Film Sin je bh. kandidat za nagradu Oscar

Uloge u filmu ostvarili su Dino Bajrović, Snežana Bogdanović, Uliks Fehmiu, Emir Hadžihafizbegović, Lidija Kordić, Lazar Dragojević, Kemal Rizvanović, Enes Kozličić, Ermin Bravo, Maja Izetbegović, Jernej Kogovšek, Izudin Bajrović, Admir Glamočak

Film je savremena priča koja govori o međusobnim odnosima četveročlane porodice u Sarajevu, u kojoj je jedan od sinova usvojen. Film prati priču Armana koji će uskoro napuniti 18 godina. Kada je bio beba, usvojili su ga Jasna i Senad koji nisu mogli imati vlastitu djecu. Međutim, četiri godine kasnije, Jasna rađa Dadu. Arman se čitav život teško nosi s činjenicom da je usvojen. Pun eksplozivne energije, sa svojim školskim drugovima neprestano upada u nevolje...

"Imali smo jako dugu i finansijsku i organizacijsku pripremu da se sve spremi za snimanje. Međutim, ekipa je bila sjajna. Imali smo veliki broj koproducenata. Producent Alem Babić je okupio sjajnu ekipu iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Rumunije, tako da smo imali autorske dijelove i iz drugih zemalja. Ono što je meni najbitnije je da sam imala sjajnu glumačku ekipu koju predvode dvojica mladih talentiranih glumaca Dino Bajrović i Hamza Ajdinović, zajedno sa velikim imenima poput Snežane Bogdanović, Uliksa Fehmiua, Emira Hadžihafizbegovića te Jasne Beri", izjavila je Tanović.

Publika će ovo ostvarenje moći gledati svake večeri u kinu Meeting Point od 17. do 24. septembra u terminu od 20 sati. Film će se prikazivati sa engleskim titlovima, saopćeno je iz Kina Meeting Point.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije