Počeo novogodišnji program: DJ D. Department zagrijava hiljade građana

Radiosarajevo.ba
Počeo novogodišnji program: DJ D. Department zagrijava hiljade građana
Sjajna atmosfera, koja posljednjih dana vlada u Sarajevu uoči dočeka Nove godine, večeras dolazi do usijanja i hiljade građana Sarajeva i turista koji su stigli u glavni grad s nestrpljenjem iščekuju odbrojavanje do Nove godine.

Na bini koja je, specijalno za ovu priliku, postavljena na trgu ispred Sarajevo City Centra počeo je nastup DJ Drop Departmenta koji zagrijava građane, a nakon toga se očekuje nastup  benda Last Locationkoji će prisutne zagrijavati za zvijezdu večeri - Zdravka Čolića.

U ovim trenucima svi oni koji su stigli na doček Nove godine u Sarajevo lagano se okupljaju na trgu ispred SCC-a te se čini kako bi Sarajevo večeras moglo oboriti novogodišnji rekord kada je riječ o posjećenosti, posebno uz ranije najave turističke zajednice koja je isticala kako u glavni grad BiH stiže 100.000 turista.

Prema najavama iz programa, koji će trajati do kasno u noć, uskoro bi se na bini trebale pojaviti predgrupe, kao najava za regionalnu muzičku zvijezdu Zdravka Čolića, koji će svojim hitovima posjetioce i građane Sarajeva uvesti u novu, 2018. godinu.

Tokom cijelog dana i noći na ulicama Sarajeva prisutan je i veliki broj pripadnika MUP-a KS-a, koji osiguravaju ovaj skup, uz podršku kolega iz drugih hitnih službi Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, u novu godinu će Sarajlije i njihove goste iz regije i cijelog svijeta uz najljepše Čoline pjesme uvesti i spektakularan vatromet s krova hotela Holiday.

Trećeg dana, 1. januara novogodišnje slavlje će biti upotpunjeno nastupom kultnog sarajevskog benda Crvene jabuke ispred Vječne vatre. Program počinje u 21 sat, a kao predgrupa će nastupiti Ina & Open Mind Group.

Zbog javnog dočeka Nove godine dio glavne gradske saobraćajnice u Sarajevu danas je blokiran od 17 do 3 sata ujutro.

Građane podsjećamo i na to kako će do privremene obustave saobraćaja doći u ulicama Magribija, Kotromanića, Dolina, Augusta Brauna, Kralja Tvrtka, Hercega Stjepana, Safeta Mujića, Zmaja od Bosne, Maršala Tita, Hiseta, Vrbanja, Fra Anđela Zvizdovića, Vilsonovo šetalište, Franje Račkog, Valtera Perića, Franca Lehara, Halida Kajtaza - I transferzala, Roberta C. Frasurea, Mustajbega Fadilpašića, Koste Hermana, Vrazova, Hamida Dizdara, Turhanija, Đoke Mazalića i Kalmija Baruha.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije