U 51. godini od srčanog udara preminuo američki reper DMX

1
Radiosarajevo.ba
U 51. godini od srčanog udara preminuo američki reper DMX
FOTO: Facebook / Velika tuga

Jedan od najpopularnijih i najuspješnijih repera 90-ih godina, legendarni DMX preminuo je u 51. godini života, a tužnu su vijest potvrdili članovi njegove porodice.

"U dubokoj tuzi objavljujemo da je naš voljeni DMX, rodnog imena Earl Simmons preminuo u dobi od 50 godine u bolnici White Plains, okružen s porodicom nakon što je proteklih nekoliko dana proveo na aparatima. Earl je bio ratnik koji se borio do samog kraja. Svim je srcem volio svoju porodicu i cijenimo vrijeme koje smo proveli s njim. Earlova je muzika nadahnula brojne fanove širom svijeta i njegovo će naslijeđe živjeti vječno. Cijenimo svu ljubav i podršku u ovim nevjerovatno teškim vremenima. Molimo vas da poštujete našu privatnost dok se nosimo s gubitkom djeteta, oca, ujaka i čovjeka kojeg je svijeta poznavao kao DMX-a. Naknadno ćemo vas obavijestiti o detaljima njegovog posljednjeg ispraćaja", stoji u službenoj izjavi porodice Simmons.

DMX je bio hospitaliziran prije sedam dana nakon što je završio u kritičnom stanju zbog predoziranja u svom domu u blizini New Yorka, piše Guardian.

50-godišnja hip-hop zvijezda i glumac iz filma Romeo mora umrijeti, doživio je srčani udar zbog predoziranja te je prebačen na intenzivnu njegu bolnice White Plains.

Reper poznat po hitovima poput Party Up (Up In Here ili X Gon' Give It to Ya bio je u vegetativnom stanju no bila je vidljiva aktivnost mozga. Naknadno je bio skinut s aparata za održavanje na životu i disao je samostalno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije