Treće izdanje BAM-C konferencije

0
Radiosarajevo.ba
Treće izdanje BAM-C konferencije

BAM-C 3.0 (Balkan Advance Music/Minds Conference) ove godine ulazi u svoju treću metamorfozu i godinu postojanja. Projekat koji je startao sa vizijom pozicioniranja Sarajeva i Bosne i Hercegovine kao centralne networking tačke regiona kada je u pitanju muzička i kreativna industrija. Do sada je uloženo preko 135.000 KM iz budgeta ambasada, internacionalnih fondova i institucija te lokalnog korporativnog sektora, a u periodu 2019-2021 godine (BAM-C 1.0 i 2.0),  te je predstavljeno preko 50+ internacionalnih stručnjaka iz svijeta kreativne industrije i muzičkog ekosistema. Kao rezultat progresivnosti ideje jeste i preuzimanje kompletne kordinacije projekta United We Stream za Balkan, a odnedavno i za Jugoistočnu Evropu.

Kroz ovakve i slične incijative želimo pozicionirati Sarajevo kao buduću adresu za dolazak internacionalnih festivala u franšiznom izdanju (BAM-C #CityofMusicSJJ), pojačati izlazak lokalnih muzičara na regionalnu i internacionalnu scenu kroz projekat (BAM-C #MUSICEXPORT) te paralelno raditi na jačanju lokalnih stakeholdera za uspostavljanje pozicije Noćnog gradonačelnika kao nevladinog predstavnika za razvoj sinergije u noćnoj ekonomiji. (BAM-C #NIGHTMAYORSJJ) - izjavio je Mersel Bujak, idejni vođa BAM-C konferencije.


U subotu, 9. oktobra 2021. godine u Hotelu Monti na Igmanu će se održati BAM-C konferencija na temu oživljavanja napuštenih lokacija kao potencijalnih programskih magneta za različite muzičke i kreativne sadržaje. BAM-C Advanced Panel će se fokusirati na case study bivšeg Hotela Igman. Stručnjaci iz polja arhitekture, sociološkog dizajna, turizma, predstavnici nevladinih organizacija i samostalni stručnjaci iz polja kulture, sub-kulture,muzičke i kreativne industrije će ovaj vikend tražiti najbolja riješenja za budućnost. 

Dimitri Hegemann - glavni gost konferencije kultna je berlinska ličnost i čovjek koji je od napuštenog njemačkog sefa razvio Klub Trezor. Klub koji je ujedinio posjetioce sa jedne i druge strane Berlinskog zida, te kreirao smjer rebrendiranja Berlina ka onome kakvim ga danas poznajemo. Danas je konsultant za razvoj urbanih i kulturnih sadržaja i svoj know-how predstavlja širom svijeta od Detroita do Sarajeva. 

Sedam osoba povrijeđeno u teškoj nesreći kod Tuzle, policija objavila detalje

Sedam osoba povrijeđeno u teškoj nesreći kod Tuzle, policija objavila detalje


Kroz interakciju sa panelistima gdin. Hegemann će pokušati pronaći dobitnu formulu uz različito moderirane sesije. Vjerujemo da ovaj kreativni dan mogu postaviti neke nove temelje za budućnost upotreba lokacija širom Bosne i Hercegovine, te na taj način ubrzati procese kreativnog poduzetništva i socioloških promjena sa željom da se  vrati vjera u nemoguće kada je u pitanju kreiranje potencijala za novo sutra.

BAM-C Konferencija će se ove godine održati na lokalitetu planine Igman u periodu od 8. do 10. oktobra, na tri lokacije - Hotel Monti, ex Hotel Igman i Skakaonica Igman. Konferencija pored internih radionica, sesija i posjeta lokacijama ce biti otvorena za javnost 9. oktobra od 11.00 do 16.00 sati u Hotelu Monti. Posjeta će biti limitirana u skladu sa aktuelnim pravilima Kriznog štaba Civilne zaštite. Više o ulaznicama saznajte putem facebook stranice BAM-C konferencije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije