Trailer o novom Batmanu šokirao fanove: Da li je moguće da se ovako promijenio?

Radiosarajevo.ba
Trailer o novom Batmanu šokirao fanove: Da li je moguće da se ovako promijenio?
PrtScr / Farrell kao Penguin?!

Stigao je i dugo očekivani prvi trailer za novi film o čovjeku-šišmišu, zaštitniku Gothama, slavnom DC strip heroju Batmanu.

Trailer nam je dao naslutiti kakav će Robert Pattinson biti kao Batman, no čudesno je koliko smo zapravo vidjeli imajući u vidu da je dosad snimljeno tek 25 posto filma. Proizvodnja je zbog pandemije zaustavljena, pa je istinsko čudo što čak imamo i trailer.

No, iako su fanovi superherojskih filmova željno iščekivali odgovor na pitanje kako će se Pattinson (zvijezda vampirske filmske trilogije Sumrak saga/Twilight saga) snaći u odijelu šišmiša, danas apsolutno niko ne priča o njemu. 

Mega zvijezda trailera zapravo je negativac. I to ne čak glavni (to će ovaj put biti Riddler), već sporedni, Penguin.

Penguina, kojeg je nekad glumio genijalni Danny de Vito (nasuprot Michaela Keatona kao Batmana), ovaj put glumit će slavni Colin Farrell, što u početku niko nije ni primijetio, sve dok neko nije slučajno postavio pitanje na Twitteru - "ljudi, da li je moguće da je ovo Farrell?".

Farrell je u traileru potpuno neprepoznatljiv, transformiran u DC negativca, šminkom za koju je odgovoran Michael Marino.

Uslijedio je šok i nevjerica, a trailer je zahvaljujući ovoj sekundi postao viralna senzacija koju je dosad pogledalo više od 14 miliona.

U vrijeme kada u filmovima o superherojima dominiraju CG efekti, lijepo je vidjeti kako praktični rad sjaji u novom filmu o Batmanu. Što bi rekli, ništa bez dobre staromodne filmska magija, narode. 

Batman (Warner Bros/DC) trebao bi izaći 1. oktobra 2021. godine.

Uživajte u traileru:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije