Tom Hanks i njegova supruga postali državljani jedne evropske zemlje

Radiosarajevo.ba
Tom Hanks i njegova supruga postali državljani jedne evropske zemlje
Foto: Instagram / Dobili grčke pasoše

Tom Hanks i Rita Wilson imaju poseban razlog za slavlje ove sedmice: oboje su postali i zvanično grčki državljani.

Na slici koju je na društvenim mrežama objavio premijer zemlje Kyriakos Mitsotakis, njih dvoje ponosno drže svoje potpuno nove putovnice.

Ovu vijest objavio je i Tom Hanks na svom Twitter nalogu.

Par i njihova djeca postali su počasni grčki državljani prošle godine, nakon što su dužnosnici istaknuli ulogu Hanksa u podizanju svijesti o požarima 2018. koji su opustošili područja u blizini Atene i odnijeli živote više od 100 ljudi, piše CNN.

"Tom Hanks je osoba koja je pokazala pravi interes za ljude koji su stradali od požara u Mati i promovirala to pitanje u svjetskim medijima", rekao je grčki ministar unutarnjih poslova Takis Theodorikakos u decembru.

Wilson, koja je dijelom Grkinja, i Hanks, koji je postao grčki pravoslavac, često su odmor provodili upravo u Grčkoj, gdje posjeduju i imanje na otoku Antiparos.

Njih dvoje su producirali nekoliko filmova utemeljenih na grčkoj zajednici i u svakoj prilici pokazuju divljenje toj zemlji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije