Pripreme za Exit u punom jeku: Plesat će se do ranih jutarnjih sati

0
Radiosarajevo.ba
Pripreme za  Exit u punom jeku: Plesat će se do ranih jutarnjih sati
FOTO: Facebook / Uprkos pandemiji festival neće biti otkazan

Zahvaljujući velikom uspjehu Srbije u masovnoj vakcinaciji, Exit festival će se ipak održati ovog ljeta, potvrdio je to novosadski gradonačelnik Miloš Vučević.

Dugoočekivana vijest predstavlja ključnu potvrdu da će velika proslava 20. godišnjice EXIT festivala biti održana po planu, od 8. do 11. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, uz učešće nekih od vodećih svjetskih zvijezda, kao što su David Guetta, DJ Snake, Tyga, Eric Prydz b2b Four Tet, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Boris Brejcha, Sheck Wes, Solomun, Paul van Dyk, Sepultura, Metronomy, Honey Dijon i mnogi drugi, piše 24 sata.

„Održavanje Exita bit će simbol pobjede Srbije nad pandemijom“, rekao je gradonačelnik Vučević, koji je i član Nacionalnog kriznog štaba za borbu protiv pandemije te je dodao kako je EXIT od ogromnog značaja za turizam i promociju zemlje.

Kako je objasnio Vučević, ulaz na festival bit će dozvoljen svima koji su vakcinisani i koji su preboljeli koronavirus. Svim ostalim posjetiocima iz Srbije i svijeta bit će omogućen brzi antigenski test po veoma povoljnim cijenama, u posebno organiziranoj zoni u neposrednoj blizini festivalskih ulaza.

Ulazak u Srbiju je već sada dozvoljen strancima, dok se očekuje kako će do juna biti ukinut obavezan PCR test prije ulaska u zemlju. Svi detalji vezano za ulazak u Srbiju i na festival bit će na vrijeme objavljeni na službenim stranicama Exita u skladu s budućim akutalnim mjerama propisanim od strane Vlade Republike Srbije.

„Izuzetno smo uzbuđeni zbog ove vijesti i mogućnosti da s publikom iz cijelog svijeta na našoj omiljenoj tvrđavi slavimo dva desetljeća festivala, da slavimo život! Uzevši u obzir sve teškoće kojima smo bili izloženi prethodnih godinu dana, već sada osjećamo kako će Veliki prasak pozitivne energije otvoriti potpuno nove dimenzije festivalskog iskustva i obilježiti ovogodišnji EXIT kao jedan od najposebnijih. Ipak, moramo ostati odgovorni u sljedećim mjesecima i pozivamo sve koji su u prilici da se što prije vakcinišu, jer su zdravlje i sigurnost svih posjetilaca, izvođača i članova tima, naš prioritet“, izjavio je Dušan Kovačević, osnivač i direktor EXIT festivala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije