Supruga otkrila od čega je bolovao Sean Connery

1
Radiosarajevo.ba
Supruga otkrila od čega je bolovao Sean Connery
Foto: EPA-EFE / Sean Connery

Glumačka legenda Sean Connery, koji je umro u subotu u dobi od 90 godina okružen članovima porodice u svojem domu na Bahamima, bolovao je od demencije, otkrila je njegova supruga Micheline Roquebrune, a prenosi The Mail on Sunday.

"Umro je u snu, spokojno i mirno. Bila sam uz njega čitavo vrijeme i on se jednostavno ugasio, a takav je kraj i priželjkivao. Nije takav život bio za njega. Posljednjih se dana nije mogao ni izraziti jasno jer je demencija učinila svoje. Otišao je bez velike boli i traume", kazala je francuska umjetnica, Conneryjeva druga supruga za koju se glumac oženio 1975. godine, piše Jutarnji.

Filmska glumačka legenda porijeklom iz Škotske Sean Connery, koji je međunarodnu slavu stekao ulogom uglađenog, seksipilnog i sofisticiranog britanskog tajnog agenta Jamesa Bonda, kino dvoranama je dominirao više od četiri desetljeća.

Većina gledatelja pamtit će ga kao tajnog britanskog agenta 007, lika nastalog po predlošku romanopisaca Iana Fleminga, a Connery ga je utjelovio u sedam filmova o Jamesu Bondu.

Prvi je bio "Dr. No" iz 1962. godine.

Visok i naočit, dubokoga i zvonkog glasa, Connery je osim Bonda odigrao niz značajnih uloga te je osvojio Oscara za najbolju mušku sporednu ulogu u filmu "Nedodirljivi" (1987.) u kojemu je utjelovio nepokolebljivog čikaškog policajca. Tokom pet desetljeća duge karijere uz Oscara je osvojio dvije Bafte i tri Zlatna globusa.

Imao je 59 godina kad ga je časopis 'People' godine 1989. proglasio "najseksipilnijim muškarcem".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije