Sting objavio dugo najavljivani album "The Bridge"

0
Radiosarajevo.ba
Sting objavio dugo najavljivani album "The Bridge"
Foto: EPA-EFE / Sting

Legendardni višestruko nagrađivani svjetski umjetnik, Sting, danas je zvanično objavio svoj novi album „The Bridge“.

Album je najavio hit „Rushing Water“, a ukupno sadrži dvanaest novih pjesama, među kojima se nalazi i obrada soul klasika „Sittin' on the Dock of the Bay“, legendarnog Otisa Readinga.

Novi album jedne od najvećih pop ikona svih vremena, obilježen je čvrstim grooveom, melodičnim vokalnim linijama, te prepoznatljivim stilom Stingovih tekstova. Prema najavi kritičara, radi se o njegovom najboljem djelu 21. vijeka.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Kako navodi poznati magazin The Telegraph, četrnaesti album Stinga pokazuje kako bi Ed Sheeran i Adele mogli da zvuče za nekoliko decenija, ukoliko budu imali sreće. Napisan i snimljen u godini globalne pandemije, ova nova kolekcija ga zatiče kako promišlja o ličnom gubitku, razdvajanju, poremećaju, lock-downu, i vanrednim društvenim i političkim previranjama.

Publika koja bude prisustvovala koncertu u Zetri 19. marta, imat će priliku ekskluzivno poslušati i nekoliko pjesama sa novog albuma, iako se koncert održava u sklopu turneje My Songs, na kojoj Sting izvodi svoje najveće hitove napisane u toku dugačke solo karijere, kao i najprepoznatljivije pjesme iz vremena kada je nastupao sa grupom The Police.

Na turneji, Stinga će pratiti električni, rock sastav koji čine Dominic Miller (gitara), Josh Freese (bubnjevi), Rufus Miller (gitara), Kevon Webster (klavijature), Shane Sager (harmonika) uz prateće vokale koje čine Melissa Musique i Gene Noble.

Podsjećamo da je za koncert Stinga u sarajevskoj Zetri, koji organizuje produkcijska kuća „Avalon“ nakon što su fan-pit i tribine rasprodane u rekordnom roku, ostalo još jako malo ulaznica za parter po cijeni od 69 KM.

Kupovinu ulaznica možete izvršiti putem portala www.kupikartu.ba, kao i na njihovim prodajnim mjestima širom Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije