Stigli su Opatica i Komesar, bračni muzički kućni duo

0
Radiosarajevo.ba
Stigli su Opatica i Komesar, bračni muzički kućni duo
FOTO: Facebook / Opatica i Komesar

Bračni par koji pravi zajedničku muziku sigurno nije ništa novo na sceni, ali pojačava kućni momenat produkcije ovog novog zanimljivog projekta koji su započeli Lejla i Mirza Tahirović iz svoga doma.

Projekat Opatica i Komesar je nastao u kompleksnom okruženju jednog građanskog braka, tako da uživajte u njemu maksimalno jer nikad se ne zna koliko će potrajati.

Naziv je inspirisan zajedničkom fotografijom ispred plakata za stari jugoslavenski film Opatica i Komesar, i nama se dopala dramska ironija tog momenta dok mislimo da svjesno kreiramo neku sliku, a ustvari nemamo pojma koju etiketu nosimo - govori nam Lejla.

Za sada su objavili dvije pjesme, Sama i Beštija, koje nose nešto različite atmosfere. Kako Lejla kaže, Sama je više jazzy, dok Beštija ima kamene rock temelje. Sve ima noir prizvuk, što ih objedinjuje, iako su stilski različite.

Stvar započinje tako što sam ja kratila lockdown pišući tekstove za koje mi se činilo da bi mogle biti sjemenke za pjesme, i izazivajući naše prijatelje muzičare na online saradnju. Na kraju je Mirzu čekao zadatak da sve to nekako realizuje i spoji. Za projekat su jako važni ti ljudi između nas, a za to vrijeme nas dvoje, svako sa svoje strane držimo taj konopac u napetosti iz koje nastaje nešto zanimljivo - objašnjava Lejla početak Opatice i Komesara.

Pratite ih na njihovom OiKo Youtube kanalu, a obećavaju još pjesama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije