Stigao je trailer za novu sezonu serije Game of Thrones!

Radiosarajevo.ba
Stigao je trailer za novu sezonu serije Game of Thrones!
PrtScr / Ooooo, jedva čekamo!

Nakon mjeseci i mjeseci čekanja, HBO je jutros obradovao milione fanova sa objavom trailera za posljednju sezonu planetarno popularne TV serije Igra prijestolja (Game of Thrones), a doznali smo i datum premijere prve epizode.

Gozba za oči fanova počinje 14. aprila, a, iako teaser-trailer ne govori puno o tome šta nas čeka u Westerosu, ipak su fanovi, sudeći po reakcijama na društvenim mrežama, pali u trans.

Ono što vidimo u teaseru jesu Jon Jon Snow, Arya i Sansa Stark koji se okupljaju u obiteljskoj grobnici ispod Winterfella. No, nalaze se ispred tri kipa koji izgledaju identično kao oni, a onda život nestaje...što nam govori samo jedno - Bijeli šetači/hodači krenuli su prema jugu...

Također znamo da će posljednja sezona donijeti samo šest epizoda, ali čelnik HBO-a Richard Plepler obećao je da će svaka epizoda biti poput filma.

"Dolazi spektakl. Ovo je šest filmova i sve što sam mislio dok sam gledao epizode (sretniče jedan, op.pr.!) jeste da gledam šest blockbustera", kazao je Plepler.

Također su najavili da će bitka u trećoj epizodi biti najveća bitka ikad snimljena u historiji televizije.

Lik koji igra Noćnog kralja, Vladimir Furdik, otkrio je da nas čeka izuzetna poslastica: "Zamislite ovo, bitka će trajati sat vremena, bit će puno zmajeva, a Noćni kralj će se vratiti..."

Naravno, Furdik nije htio otkriti ko će na kraju zasjesti na Željezni prijestol, ali je rekao - svi ćete biti itekako iznenađeni.

Jedva čekamo!

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije