Sreća je novi singl Olivera i Gibonnija

Radiosarajevo.ba
Sreća je novi singl Olivera i Gibonnija
Oliver i Gibonni predstavljaju novi singl Sreća sa zajedničkog albuma Familija. Album je objavljen u aprilu i u svega dva mjeseca ostvario je dijamantnu nakladu.

Veliki hrvatski muzičari jutros su premijerno predstavili i spot za pjesmu Sreća.

U spotu su korišteni snimci iz studija, ali i s koncerta iz februara na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

"Ne mogu od sreće disati", pjevaju Gibo i Oliver koji će 27. augusta u pulskoj Areni održati veliki koncert za koji su ulaznice fan pita već rasprodane, a uskoro će biti i mjesta na tribinama.

Singl Sreća ukratko je predstavio sam autor:

„Tema ove pjesme je malo kao hod po tankom ledu  jer je u biti autoironična, ali sad slušam komentare prijatelja, publike i vidim da će ju svatko shvatiti na svoj način“, našalio se Gibo pa nastavio: „Uvik je to posebno  iskustvo snimiti duet s Oliverom zato jer ima vokal prepoznatljiv među milionima izvođača i svaki put unese sebe u pjesmu kao da je njegova.Obojica smo stvarno zadovoljni kako je ovo ispalo. Imao sam priliku nekoliko puta izvesti 'Sreću', doduše sam na koncertima i na prvi start teme, melodije publika odmah reagira, znaju tekst, prijatno me to iznenadi.“ Sve pjesme na albumu napisao je Gibo, a album je nastajao malo na Korčuli, malo u Splitu, kroz dvije godine druženja, dugih razgovora i puno muzike.

Pjesme s albuma već su dobro poznate publici, a prvi zajednički koncert kojim će Oliver i Gibonni promovirati zajednički album održat će se 27. augusta u pulskoj Areni. Publika je potvrdila da s nestrpljenjem iščekuje ovaj koncertni spektakl, a Oliver i Gibonni obećali su na koncertu, uz pjesme s albuma Familija, izvesti i brojne druge pjesme kojima su obilježili živote svoje publike.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije