Srbijanski mediji napali mladog glumca jer je pristao glumiti u seriji o Anti Gotovini

Radiosarajevo.ba
Srbijanski mediji napali mladog glumca jer je pristao glumiti u seriji o Anti Gotovini
Printscreen / Stefanu Vukiću prijete preko društvenih mrežama

"Srbin veliča Gotovinu. Napali ga što igra u filmu koji slavi ratnog zločinca", tako glasi naslovnica Kurira, uz napomenu da je riječ o napadu nacionalista.

Da stvar bude dramatičnija, na naslovnici u istaknute izjave srbijanskih kulturnjaka poput režisera Radoša Bajića, koji smatra da "nijedan Srbin ne treba u tome sudjelovati jer je to politička lakrdija koja veliča nesreću srpskog naroda".

Pisac Vladimir Kecmanović izjavio je "da je glumac, da nikad ne bi glumio u filmu koji veliča Gotovinu", ali je osudio "linč umjetnika".

A da  mladi glumac, koji ne glumi Hrvata, već vojnika JNA, proživljava teške trenutke pokazuje i uvodni članak o napadu srbijaskih nacionalista, prenosi portal Direktno.

"Strašno: Mladi umjetnik zbog ovog projekta dobio prijetnje, a njegove slike montiraju sa šahovnicom preko lica i ustaškim simbolom U. Mladom glumcu Stefanu Vukiću prijete preko društvenih mrežama i crtaju mu šahovnicu na čelu i ustaški simbol U jer je prihvatio da igra u filmu i TV seriji 'General', koji veličaju Antu Gotovinu", navodi se u kratkoj najavi članka. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije