Spin-off serijala stiže 2019. s Johnsonom i Stathamom u glavnim ulogama

Radiosarajevo.ba
Spin-off serijala stiže 2019. s Johnsonom i Stathamom u glavnim ulogama
Deveti film u Fast and Furious franšizi, kreativno nazvan "Fast & Furious 9", odgođen je za april 2020. godine. U međuvremenu Universal studio priprema spin-off serijala o brzima i žestokima, koji je najavljen za 26. juli 2019. godine.

U spin-offu pojavit će se ekipa s kojom smo se već ranije dobro upoznali u Fast and Furious filmovima. Dwayne Johnson kao agent Službe diplomatske sigurnosti Luke Hobbs udružit će se s bivšim negativcem franšize Deckardom Shawom, koji je u međuvremenu prešao na stranu pozitivaca, a kojeg glumi Jason Statham.

Za kraj posljednjeg filma The Fate of the Furious bila je već snimljena scena koja prikazuje da su Hobbs i Shaw razvili bliski odnos te da planiraju nove akcije mimo ekipe Dominica Toretta (Vin Diesel). Ta scena je trebala poslužiti kao svojevrsni teaser za spin-off koji je u pripremi.

No glavni producent i zvjezda filma Vin Diesel, koji se na setu nikako nije slagao s Dwaynom Johnsonom, nije imao pojma da je ta scena snimljena pa ju je izbacio iz završne verzije. No Universal studio je odlučio nastaviti sa spin-offom, a za scenarij je zadužen Chris Morgan koji je napisao scenarije za sve Fast and Furious filmove nakon Tokyo Drifta iz 2006.

Ovogodišnji The Fate and the Furious zaradio je 1,2 milijarde dolara, što je podiglo zaradu cijele franšize na ukupno 5,1 milijardu dolara od 2001. kad je izašao prvi film.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije