Šokantno priznanje glumice iz serije Igra prijestolja: 10 sati su me mučili zbog scene

0
Radiosarajevo.ba
Šokantno priznanje glumice iz serije Igra prijestolja: 10 sati su me mučili zbog scene
Foto: HBO / Unella i Cersei

Hannah Waddingham, jedna od glumica u kultnoj seriji Igra prijestolja (Game of Thrones), nedavno je u intervjuu otkrila šokantne detalje kako je 10 sati na setu, zbog snimanja scene koja traje nekoliko minuta, prošla kroz istinsko "waterboarding" mučenje.

Waterboarding je oblik mučenja u kojem se izlije voda preko tkanine koja pokriva lice i prolaze disanja imobiliziranog zarobljenika, što uzrokuje da osoba doživi osjećaj utapanje.

Waddingham je u seriji glumila Unellu, jednu od Septi vjere Sedmorice, koja je služila pod vodstvom lidera ovog kulta, High Sparrowa (Jonathan Pryce).

Unella, podsjetimo, u sad već slavnoj sceni muči Cersei Lannister (Lena Headey) tako što viče "sramota" (shame) dok Cersei, kroz razjarenu masu, šeće gola do utvrde Red Keep.

Ovu scenu možete pogledati OVDJE, ali vas upozoravamo da je u pitanju eksplicitna scena, koja sadržava golotinju i mučenje.

A onda, kad Cersei vrati svoju moć, zatvara Unellu i muči je.

Posljednji put, gledatelji serije vidjeli su Unellu koju Cersei muči i ostavlja u brutalnim rukama Planine (The Mountain).

"U prvom scenariju Unellu je trebao silovati The Mountain, ali su imali toliko pritužbi na scenu silovanja Sanse da su odlučili da ne idu s tim", otkrila je Waddingham u intervjuu za Collider.

Waddingham je rekla da je otkrila da se scena mijenja dok je letjela u Belfast na snimanje epizode.

Dobila je nove dijelove scenarija i spomenuli su da će trebati nositi mokro odijelo jer je produkcija planirala waterboarding (?!) kako bi snimili Cerseijevo mučenje Unelle.

"Bila sam privezana za drveni stol s velikim trakama na rukama 10 sati", rekla je Waddingham. "I definitivno, osim porođaja, bio je to najgori dan u mom životu. Leni je bilo strašno neugodno tako dugo sipati mi tekućinu na lice, a ja sam bila izvan sebe... Ali, u tim trenucima moraš razmisliti, da li odradiš svoj posao i nastaviš dalje ili ih zaustaviš i kažeš, 'Ne, nisam se ja za ovo prijavila’...”

Kako je otkrila, jedva je mogla govoriti nakon tog dana, jer je vrištala kroz ruku The Mountaina, toliko da je izgubila glas. 

"Imala sam i modrice kao da sam napadnuta."

Rekla je i ovo:

"Nisam ni shvatila da mi je ovo stvorilo strah od vode. Definitivno... Imam ga još uvijek.

Nisam to shvatila sve dok nisam vidjela seriju u kojoj se kadar spušta na lice glumca koji uranja u vodu, ali vidite ih licem okrenutim prema kameri i dobila sam strašan napad panike zbog toga."

Priznala je da je išla i na terapiju, i poručila da još uvijek ne shvaća zbog čega su joj to radili zbog scene koja traje jednu minutu i 30 sekundi...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije