Snimit će se i druga sezona serije 'Squid Game'

0
Radiosarajevo.ba
Snimit će se i druga sezona serije 'Squid Game'
Foto: Netflix / Squid Game

Popularna južnokorejska serija 'Squid Game' dobit će drugu sezonu.

Ovu informaciju potvrdio je režiser Hwang Dong-hyuk čiju izjavu je prenio Associated Press.

"Mogu reći da ćemo snimiti drugu sezonu. To je trenutno u mojoj glavi, trenutno pravim planove. Bilo je toliko pritiska, toliko zahtjeva, mnogo ljubavi i želje za drugom sezonom. Osjećam da nam niste ostavili izbor", kazao je Dong-hyuk.

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Tako će glavni glumac Gi-hun krenuti u nove izazove, a za sada nema informacija kada bi trebalo početi snimanje, a kamo li kada ćemo nastavak moći gledati na Netflixu.

"Squid Game" pripovijeda o siromašnim osobama koje se natječu u okrutnom i smrtonosnoj igri kako bi osvojile novčanu nagradu od 45 milijardi južnokorejski wona (više od 60 miliona KM). U seriji se mogu vidjeti scene u kojima se likovima iz vatrenog oružja puca u glavu i vade unutarnji organi.

Seriju od devet nastavaka odmah su prigrlili ljubitelji horora. Neki su je opisali kao kombinaciju "Slagalice strave" i "Igara gladi", dok su drugi istaknuli da konceptualno podsjeća na kultni filma "Battle Royale" Kinjija Fukasakua iz 2000. godine.

"Čovječe, što volim 'Squid Game'. Napeta je i nasilna. Ne mogu je prestati gledati", napisala je jedna osoba na društvenim mrežama. "Upravo sam pogledao 'Squid Game'. Nisam znao o čemu se radi, ali sam se navukao nakon samo pola epizode. Šokantno i brutalno. Uživao sam", dodala je druga.

Oni koje su nasilne scene sablaznile i šokirale kažu da bi se mlađima od 20 godina trebalo zabraniti gledanje serije. Neki su čak rekli da ni prvu epizodu nisu uspjeli do kraja jer je bila prenasilna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije