Slavni predmeti: Pogledajte rekvizite koji su obilježili najveće filmove ikada

Radiosarajevo.ba
Slavni predmeti: Pogledajte rekvizite koji su obilježili najveće filmove ikada
Kada je riječ o najvećim filmskim ostvarenjima svih vremena vjerovatno će svi asocijaciju na njih potražiti u glumcima ili režiserima, koji dobiju najviše pažnje, no često zaboravljeni su slavni rekviziti po kojima su mnogi filmovi prepoznatljivi.

Bilo da je riječ o oružju, alatu ili replikama umjetnina svi ovi rekviziti na neki način obilježili su filmove u kojima su se našli i ako se ikada susretnete s njihovim replikama sigurno će vas podsjetiti na neki slavni film.

Ovih dana objavljena je spisak deset najslavnijih filmskih rekvizita iz Hollywooda, koji su tokom dugog niza godina obilježili filmsku industriju, piše Mashable.

Među ovim rekvizitima našli su se bič Indiane Jonesa, "lightsaber" iz kultnog serijala filmova Star Warsa ili pak samurajski mač, koji je postao zaštitni simbol brojnih filmova, a u nastavku možete vidjeti koji su to sve filmski predmeti uvršteni na ovu listu.

Listu deset najslavnijih rekvizita možete pogledati ovdje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije